Magyarország
Trócsányi: Magyarország eleget tesz nemzetközi kötelezettségeinek
Betűméret:             

Magyarország mindenben eleget tesz nemzetközi kötelezettségeinek - jelentette ki az igazságügyi miniszter pénteken Röszkén.

Trócsányi László a röszkei tranzitzónában tájékozódott a jogi segítségnyújtás folyamatáról. Ezután újságíróknak azt mondta: a Magyarországot Brüsszelben a migráció kezelése, a menekültügyi eljárások miatt ért támadások teljes mértékben alaptalanok, azokat vissza kell utasítani.

A miniszter közölte, hétfőn részt vett az Európai Parlament az állampolgári-jogi, bel- és igazságügyi bizottság Magyarországgal és a migrációval foglalkozó ülésén. A résztvevő képviselők döntő többsége és jogvédő szervezetek komoly kritikával illették az országot, azt állítva, nem tesz eleget nemzetközi kötelezettségeinek, a migránsokkal való bánásmód nem megfelelő, támadás érte a jogi segítségnyújtás módszerét, az ügyintézés módját.

Trócsányi László kifejtette, ezért személyesen, a helyszínen tájékozódott a rendszer működéséről. A miniszter leszögezte, a magyar állam biztosítja a jogi segítségnyújtást, annak igénybevételéről - többek között - arabul is tájékoztatást kapnak az érintettek, a bíróságokkal való kapcsolattartás professzionálisan működik.

A helyszínen dolgozó szakemberek odafigyelnek munkájukra, szakmai felelősséggel végzik nem könnyű feladatukat - mondta.

A miniszter kiemelte, hogy migráns és menekült között különbséget kell tenni. Rengeteg olyan ember érkezik a magyar határhoz, aki nem tekinthető menekültnek - tette hozzá.

Az illegális migrációval szemben fel kell lépni, mert különben a schengeni határaink, a belső mozgás szabadsága kerül veszélybe. Olyan belső határok jöhetnek újra létre, amelyek ellen küzdöttünk a rendszerváltás idején - hangsúlyozta Trócsányi László. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 18:19 ]
Március második felében már 6 százalékponttal előzte meg a fideszes Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek rangsorában Vitézy Dávid, aki bő egy hete jelentette be az indulását. Az LMP és több civil szervezet jelöltje jelenleg 22 százalékon áll, míg a kormányszóvivőre a budapestiek 16 százaléka szavazna,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:55 ]
Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter kedden a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén. Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kedden folytatott meghallgatása után hívta követőit demonstrációra a Legfőbb...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:20 ]
Beolvasás folyamatban