Magyarország
A magyar kormányszóvivő méltóságteljes ünneplésre kér mindenkit
Betűméret:             

A kormány megteremtette az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc méltó megünneplésének kereteit, ezek között mindenkinek méltóságteljesen kell megemlékezni - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján, a Magyar Nemzeti Múzeum előtt.

A kormányszóvivő kiemelte: jelenleg is folynak az utolsó próbák az ünnep előtt, a rendezvények méltó keretet adnak a megemlékezésnek. De fontos feltétel a méltóságteljes ünnepelés is, és a hírek szerint többen meg akarják zavarni az ünnepet, egyetlen céljuk a békés és méltóságtejes megemlékezés megzavarása - fogalmazott.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: mindenki részéről méltóságteljes viselkedést kérnek.

Kifejtette: szerdán országszerte több mint 650 eseményt rendeznek az ünnep tiszteletére, és minden szervező, politikai párt felelőssége, hogy ezeken a méltóságteljességet garantálja.

Kérdésre Kovács Zoltán elmondta: az elmúlt években kialakult a rendje annak, ahogy a rendőrség, az illetékes állami szervek és a rendezvényszervezők igyekeznek gondoskodni arról, hogy ne zavarja meg senki az ünnepet, és a békesség fenntartása miatt szükség lehet elválasztani azokat, akik meg akarják zavarni a megemlékezést és azokat, akik méltóképpen próbálnak ünnepelni. Mindenkinek joga van szabadon ünnepelni - jelentette ki.

Hozzátette, a miniszterelnökkel kapcsolatos véleménykifejezésnek egyéb módja is van, az ünnepet egységében kell tekinteni, és a pártpolitikának is tiszteletben kell tartania, hogy méltóságteljes legyen az ünnep. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 18:19 ]
Március második felében már 6 százalékponttal előzte meg a fideszes Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek rangsorában Vitézy Dávid, aki bő egy hete jelentette be az indulását. Az LMP és több civil szervezet jelöltje jelenleg 22 százalékon áll, míg a kormányszóvivőre a budapestiek 16 százaléka szavazna,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:55 ]
Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter kedden a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén. Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kedden folytatott meghallgatása után hívta követőit demonstrációra a Legfőbb...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:20 ]
Beolvasás folyamatban