Magyarország
Donald Trump tanácsadóival tárgyalt Szijjártó Péter Washingtonban
Betűméret:             

Donald Trump amerikai elnök két befolyásos tanácsadójával is tárgyalt Washingtonban Szijjártó Péter, aki kedden megnyitotta a magyar nagykövetség új épületét, szerdán pedig részt vesz a terrorellenes globális koalíció külügyminiszteri tanácskozásán.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden megbeszélést folytatott Gorka Sebestyénnel, Donald Trump elnök biztonságpolitikai tanácsadójával és Jason Greenblatt tanácsadóval, aki a nemzetközi tárgyalásokért felelős elnöki különmegbízott.

A magyar miniszter kedd este az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács néhány tagjával - köztük a kereskedelmi minisztérium munkatársával, a Lockheed Martin, a Fedex, a Comcast, a Citibank, a Procter&Gamble és más, Magyarországon jelenlévő amerikai vállalkozások képviselőivel - tartott munkavacsorán vett részt.

A vacsorán elmondott beszédében Szijjártó Péter hangsúlyozta a világban zajló mélyreható változások hatásait a politikai és gazdasági stratégiai döntésekre. "Sok változás éppen az Egyesült Államokból, Washingtonból indul ki, és Magyarország örömmel szemléli az amerikai politika új megközelítéseit" - fogalmazott. Utalt arra, hogy az átalakulóban lévő új amerikai gazdaságpolitika új helyzetet teremt a világgazdaságban is, s ebben a helyzetben, az új körülmények között, Magyarország eltökélt abban, hogy erősítse versenyképességét. Ehhez - mint mondta - a magyar kormány patrióta gazdaságpolitikát választott. Szijjártó Péter "nem hagyományos gazdaságpolitikaként" jellemezte ezt, és fő elemeként az adócsökkentést emelte ki.

Szijjártó Péter szerdán az Iszlám Állam nevű terrorszervezet és általában a terrorizmus ellen küzdő globális koalíció külügyminiszteri tanácskozásán vesz részt az amerikai külügyminisztériumban. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Trócsányi László csütörtökön közleményben mondott köszönetet azért, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség alkotmánybírói posztra jelölte, de annak egyetemi kötelezettségvállalásai miatt jelenleg nem tud eleget tenni. "Hosszas mérlegelés után arra az elhatározásra jutottam, hogy a megtisztelő felkérésnek -...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 12:49 ]
A Velencei Bizottság által megfogalmazott jelentés elfogult, tárgyi tévedésektől hemzseg és politikailag motivált - írta a Szuverenitásvédelmi Hivatal csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint olvasható, a Velencei Bizottság február 15-én és 16-án Budapesten tárgyalásokat folytatott a magyar...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:34 ]
Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán kívánt sok sikert Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek, a Fidesz főpolgármester-jelöltjének. „Budapesten változás kell” – szögezte le a kormányfő. Karácsony Gergely káoszt teremtett a közlekedésben – erről Szentkirályi Alexandra beszélt a közösségi...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:47 ]
Beolvasás folyamatban