Magyarország
Karácsony Gergely: A Párbeszéd továbbra is nyitott az együttműködésre más ellenzéki pártokkal
Betűméret:             

A Párbeszéd továbbra is nyitott az együttműködésre más ellenzéki pártokkal, a tervek szerint ősz végéig mind a 106 egyéni választókerületben megnevezi képviselőjelöltjét a 2018-as országgyűlési választásra - közölte Karácsony Gergely, a párt miniszterelnök-jelöltje, társelnöke telefonon az MTI-vel. Az ellenzéki politikus vasárnap a fővárosban mutatta be a Párbeszéd budapesti és Pest megyei egyéni választókerületi képviselőjelöltjeit.

Elmondása szerint a jelöltállítási folyamat április végén kezdődött a pártban. A jelöltek mindegyikéről azt gondoljuk, hogy nemcsak az ellenzék meglévő szavazóit tudnák megszólítani, hanem a hiányzó egymillió bizonytalan szavazót is - fogalmazott Karácsony Gergely. Mind olyan "makulátlan múltú" ember, aki jól ismeri a választókerület problémáit, és eddigi életútja hitelesíti arra, hogy az adott közösség képviselője legyen az új összetételű parlamentben - tette hozzá.

Karácsony Gergely közlése szerint a jelöltek között önkormányzati képviselők is vannak, és Kaltenbach Jenő volt ombudsman is a Párbeszéd képviselőjelöltje Pest megye 1. választókerületében, Érden.

A párt társelnöke kitért arra: a kormányváltás érdekében továbbra is nyitottak az együttműködésre más ellenzéki pártokkal az egyéni választókerületekben is. Elsősorban azokkal a pártokkal működnének együtt, amelyek - a Párbeszédhez hasonlóan - nem csak az elmúlt hét évet, a jelenlegi kormányt, hanem az azt megelőző kormányokat is "maguk mögött szeretnék tudni" - fogalmazott.

Az esetleges együttműködés részleteiről azt mondta: ha egy másik pártnak "jobb, igazabb, a mi jelöltjeinknél is erősebb" jelöltjei vannak, akkor egy országos együttműködés részeként elképzelhetőnek tartja, hogy visszalépjenek másik párt jelöltje javára. Egyelőre azonban arra készülnek, hogy önállóan is el tudjanak indulni a jövő évi választáson, ezért most a jelöltek és a párt programjának bemutatását tartják az elsődlegesnek - tette hozzá. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Velencei Bizottság által megfogalmazott jelentés elfogult, tárgyi tévedésektől hemzseg és politikailag motivált - írta a Szuverenitásvédelmi Hivatal csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint olvasható, a Velencei Bizottság február 15-én és 16-án Budapesten tárgyalásokat folytatott a magyar...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:34 ]
Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán kívánt sok sikert Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek, a Fidesz főpolgármester-jelöltjének. „Budapesten változás kell” – szögezte le a kormányfő. Karácsony Gergely káoszt teremtett a közlekedésben – erről Szentkirályi Alexandra beszélt a közösségi...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:47 ]
Megszólalt Varga Judit, Hajdú Péternek beszélt a házasságáról a Frizbi TV YouTube csatornáján. Azt mondta: Magyar Péter folyamatosan kritizálta őt. Társaságban rendszeresen megalázta, becsmérelte szellemi képességeit, családtagjait pedig debilnek nevezte. Az első gyermekük megszületése után romlott meg a házasságuk,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:32 ]
Beolvasás folyamatban