Magyarország
Bakondi: A következetes biztonságpolitika miatt az egyik legbiztonságosabb ország Magyarország a turisták számára
Betűméret:             

A kormány következetes biztonságpolitikája, a több tízezer rendőr és katona erőfeszítései és a hatóságok helytállása miatt alakult úgy Magyarország biztonsági helyzete, hogy hazánkat egy brit felmérés szerint a kilencedik legbiztonságosabb úti céllá választották - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden az MTI-nek.

Bakondi György arra a hírre reagált, amely szerint a Daily Star című lap a brit külügyminisztérium által közölt információk alapján összeállította a turisták számára legbiztonságosabb úti célok listáját, amelyen Magyarország a kilencedik helyre került. A lap által ajánlott tíz "békés és gyönyörű" úti cél között van Magyarország mellett Chile, Svájc, Bhután, Tuvalu, a Fidzsi-szigetek, Új-Zéland, Izland, Málta és Írország.

A miniszterelnök főtanácsadója az MTI-nek elmondta: nem lehet tiszta szívből örülni az eredménynek, ugyanis az Európai Unió folyamatosan romló biztonsági helyzete okozza, hogy más nyugat-európai ország nem került a listára. Felidézte: Barcelonában, Berlinben, Londonban, Brüsszelben, Párizsban, Nizzában, Stockholmban és Helsinkiben is történt a közelmúltban sok halálos áldozattal járó iszlamista terrorcselekmény, emellett nő a köztörvényes bűncselekmények száma is.

Mint mondta, sokkal jobb lenne a helyzet, ha a magyar javaslatokat figyelembe véve megváltozna az Európai Unió migrációs politikája. Sajnos nincs változás, az EU továbbra is a "Soros-terv" végrehajtásán, a migránsok kvóták szerinti elosztásán és a bevándorlási ügynökség létrehozásán dolgozik, és politikai-jogi nyomás alatt tartja Magyarországot - tette hozzá.

Bakondi György hangsúlyozta: három oka is van annak, hogy így alakult Magyarország biztonsági helyzete. Elsőként a kormány következetes bevándorlás-politikáját emelte ki, azt, hogy a kormány az elmúlt három évben konzekvensen a biztonságot szem előtt tartva alakította - a lakosság nagy támogatása mellett - a migrációs politikáját. Másodikként említette a több tízezer rendőrt és katonát, akik az elmúlt három évben komoly erőfeszítéseket tettek a határon, hogy fenn lehessen tartani az ország biztonságát, harmadikként pedig a hatóságok - így a rendőrség, a honvédség, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, a Terrorelhárítási Központ, az Alkotmányvédelmi Hivatal és az Információs Hivatal - példás helytállását.

A miniszterelnök főtanácsadója kiemelte: a kormánynak továbbra is az a szándéka, hogy nem enged semmilyen nyomásnak és elsődlegesnek tekinti a magyar emberek biztonságát. Megjegyezte: aggodalommal figyelik egyes európai és magyarországi ellenzéki pártok ellentmondásos nyilatkozatait a migrációs politikáról és a kerítés lebontásáról.

Mi úgy gondoljuk, nem szabad lebontani a kerítést mindaddig, amíg a biztonsági helyzet ezt kívánja - szögezte le, hozzátéve, hogy minden, a kampányban elhangzó meggondolatlan lépés kockáztatja Magyarország és így az EU lakosságának biztonságát. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán kívánt sok sikert Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek, a Fidesz főpolgármester-jelöltjének. „Budapesten változás kell” – szögezte le a kormányfő. Karácsony Gergely káoszt teremtett a közlekedésben – erről Szentkirályi Alexandra beszélt a közösségi...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:47 ]
Megszólalt Varga Judit, Hajdú Péternek beszélt a házasságáról a Frizbi TV YouTube csatornáján. Azt mondta: Magyar Péter folyamatosan kritizálta őt. Társaságban rendszeresen megalázta, becsmérelte szellemi képességeit, családtagjait pedig debilnek nevezte. Az első gyermekük megszületése után romlott meg a házasságuk,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:32 ]
Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 18:19 ]
Beolvasás folyamatban