Média
Családi Kör (szeptember 15.): Nincs új a nap alatt?
Betűméret:             

Nincs új a nap alatt? Csak egy kicsit pásztázott a szerkesztő az interneten, nem is messzire, alig 5-6 évet ment vissza, s közeledett napjaink híreihez. A téma az elszegényedés, s ehhez kéri a Családi Kör szerkesztősége az olvasóinak is a hozzászólásait.

Szerbia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina – a három országban történtekről, azok összefonódásáról, a nem éppen minden tekintetben barátinak mondható viszonyokról cikkez a héten Bajtai Kornél.

Ülésről ülésre. Dr. Korhecz Tamás parlamenti naplójának a második részét olvashatjuk a héten, ezúttal a képviselőház június 20-ára összehívott második üléséről számol be a szerző.

A közelmúlt dokumentumai sorozatban Keszég Károlynak, a Napló néhai főszerkesztőjének 1991. október 16-ai, a mára vonatkoztatva is időszerű vezércikkét adja közre a Családi Kör.

Lehet-e béke a mohamedánokkal? A világpolitika egyik alapvető problémájáról cikkez Bálint István, a lap külpolitikai munkatársa.

Sugárszennyeződés. Az évtizedekkel ezelőtt végrehajtott kísérleti atomrobbantásoknak, az atomkatasztrófáknak máig ható következményeikről Bálint József írt átfogó összefoglalót.

Beretka Ferenc, a lap pedagógus munkatársa, valamint Nagy Nándor is az új oktatásügyi miniszter egyik kezdeményezéséről, az iskola és a szülők szövetségéről mond nem éppen hízelgő véleményt.

Miért szeretik jobban a hölgyek az ágyas pálinkát a hagyományosnál? – egyebek mellett erre is választ kap az olvasó Vígi Zsoldos Zsaklina riportjából, aki az óbecsei György Lászlót faggatta a pálinkafőzés tudományáról, és arról, hogy miért is nem akarja elhagyni szülőföldjét.

A héten olvashatunk még a moholi parasztolimpiáról, a kézimunka-kedvelők Kátai tanyabeli táboráról, egy zentai íjásztalálkozóról, visszatekint a lap a szigetvári veszedelemre, és részletes összefoglalót talál az olvasó a heti sporteseményekről is.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 16. számunk tartalmából kiemeljük: * Csontos vagy telt, mindegy. Szerda Zsófi heti jegyzete * VILÁGKÉP: Újabb háború? Irán drónokat és rakétákat lőtt ki Izraelre * A büntetés a bűn ára....
2024. ÁPRILIS 16.
[ 16:39 ]
Ennem kell A zújvidéki lány esete Pesten: Kész, drágáim „Az életem részét képezi a tánc” – Szabó Beatrix A harag mögött „Vajdaság a dokumentumfilmezés kincsesládája” – Szarapka Szabolcs Japanology – Mindenkinek kell egy kis varázslat Azok a bizonyos elb***tt üresfejűek – A Fucked Empty Brains...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 11:01 ]
A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában. A televízióműsor forradalmi újítással indult újabb évadában Bíró Adának hívják a műsorvezetőt, akinek megjelenését, arcát és...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 10:17 ]
Beolvasás folyamatban