Média
Nyárutói bohóságok az Alpok-Duna-Adria műsorán
Betűméret:             

Szeptember 22-én ismét jelentkezik az Alpok, a Duna és az Adria mentén fekvő országok közös televíziós műsora.

Színes összeállítással jelentkezik szeptember 22-én, az Alpok-Duna-Adria magazin. A 34. évében járó, televíziós együttműködésben készített műsor ez alkalommal igazi színes kavalkádot mutat be.

München idén is, mint minden évben, több helyszínen páratlan mulatozásnak ad otthont. Az Oktoberfestre az egész világból tódulnak a vendégek, hogy kipróbálják a legmodernebb szórakoztató eszközöket, végigkóstolják a müncheni söröket, vagy megismerkedjenek a bajor szokásokkal. A rendezvény elején az ünnepi sátrak gazdái vonulnak fel, akik feldíszített kocsikkal hajtanak végig München belvárosán az ámuldozó turisták és helybeliek örömére. Minden kocsit lovak húznak, kivéve egyet: „Ökrös Tóni” fogatát.

Emellett a nézők megismerkedhetnek egy korszakalkotó magyar találmánnyal. Három magyar fejlesztő megalkotott egy olyan energiatermelő térburkoló elemet, amely a sétálók mozgását hasznosítja.

A kultúra sem maradhat ki az összeállításból. Az orgona, „a hangszerek királya" a legnagyobb méretű, hangerejű, hangterjedelmű és a legváltozatosabb hangszínekkel rendelkező hangszer. De ugyan ki tanul manapság orgonálni? A dél-tiroli kollégák két olyan muzsikusra bukkantak, akikben feléledt a szenvedély a hangszer iránt. Egyikük fiatal, szállodaipari szakiskolába jár, és zongoráról váltott orgonára. A másik zenész eredeti szakmája szarvasmarha-tenyésztési tanácsadó, ő csak 32 évesen kezdett el ismerkedni a hangszerrel.

A szeptember 22-én, csütörtökön 8 órától a Duna televízióban adásba kerülő műsor szerkesztője Sári Zsuzsa. A műsor ismétlése aznap 15.50-től lesz látható a Duna Worldön.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Warner Bros, Discovery (WBD) bejelentette, hogy május 21-én több európai országban elindítja továbbfejlesztett tartalomsugárzó szolgáltatását, a Maxot. Az új streamingszolgáltató egyesíti a HBO Max kinálatát, és a Discovery ismeretterjesztő műsorait az Eurosport prémiumszolgáltatásával, hogy az egész család...
2024. MÁRCIUS 22.
[ 16:37 ]
A Vajdasági Újságírók Független Egyesülete (NDNV) arra kérte az ügyészséget és a rendőrséget, hogy sürgősen indítsanak eljárást azok ellen a személyek ellen, akik nyíltan gyilkossággal fenyegetik Dinko Gruhonjić egyetemi tanárt, az NDNV programigazgatóját. Ma reggel fenyegető üzenet jelent meg annak az épületnek a...
2024. MÁRCIUS 21.
[ 14:59 ]
Odaítélte idei szakmai elismeréseit a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete, amely ezúttal is több kategóriában díjazza a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó újságírókat, szerkesztőket, illetve szerkesztőségeket. Az Év Pályakezdő Újságírója díjjal idén Szarapka Szabolcsot, a Pannon RTV operatőrét tünteti...
2024. MÁRCIUS 20.
[ 14:25 ]
Beolvasás folyamatban