Média
Virtuózok: Abouzahra Amira, Kis Radu és Kristóf Réka nyertek a döntőben
Betűméret:             

A kicsik korcsoportjában Abouzahra Amira, a tiniknél Kis Radu, míg a nagyok között Kristóf Réka győzött a közmédia Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutatójában pénteki élő döntőjében.

A döntőben a győztesek mellett a kicsik korcsoportjában Simic Aleksander és Remenyik Balázs, a tiniknél Nagy Zoltán Ferenc és Nyilas Gyöngyvér, míg a nagyok közül Lukács Gergely és Beeri Benjámin lépett színpadra.

A pénteki döntő ideje alatt a közönség is szavazhatott kedvencére a középdöntőbe jutott 27 tehetség közül. A Nézői Különdíj győztesét a Virtuózok végső fináléjában, június 2-án hirdetik ki. A közönség voksai alapján a következő adásban születik meg a három korcsoport-győztes közül a zenei tehetségkutató idei abszolút nyertese is, aki 12 millió forinttal térhet haza.

A műsor sztárfellépője Lajkó Félix hegedű- és citeraművész, Szergej Nakarjakov trombitaművész, Oláh Kálmán dzsesszzongorista és Baráti Kristóf hegedűművész voltak, a szimfonikus kíséretet a Magyar Állami Operaház Zenekara adta.

A zsűrit Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő, Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész mellett idén Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész alkotja.

A zsűri részéről Kesselyák Gergely úgy fogalmazott: a döntőben fantasztikus produkciókat hallhattak, a kilenc versenyző bármelyike megnyerhette volna a versenyt.

Az MTVA komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Warner Bros, Discovery (WBD) bejelentette, hogy május 21-én több európai országban elindítja továbbfejlesztett tartalomsugárzó szolgáltatását, a Maxot. Az új streamingszolgáltató egyesíti a HBO Max kinálatát, és a Discovery ismeretterjesztő műsorait az Eurosport prémiumszolgáltatásával, hogy az egész család...
2024. MÁRCIUS 22.
[ 16:37 ]
A Vajdasági Újságírók Független Egyesülete (NDNV) arra kérte az ügyészséget és a rendőrséget, hogy sürgősen indítsanak eljárást azok ellen a személyek ellen, akik nyíltan gyilkossággal fenyegetik Dinko Gruhonjić egyetemi tanárt, az NDNV programigazgatóját. Ma reggel fenyegető üzenet jelent meg annak az épületnek a...
2024. MÁRCIUS 21.
[ 14:59 ]
Odaítélte idei szakmai elismeréseit a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete, amely ezúttal is több kategóriában díjazza a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó újságírókat, szerkesztőket, illetve szerkesztőségeket. Az Év Pályakezdő Újságírója díjjal idén Szarapka Szabolcsot, a Pannon RTV operatőrét tünteti...
2024. MÁRCIUS 20.
[ 14:25 ]
Beolvasás folyamatban