Sport
LABDARÚGÁS: Jövő szerdán döntenek Infantino fizetéséről
Betűméret:             

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) jövő szerdán dönt a februárban megválasztott elnök, Gianni Infantino és a szervezet több vezetőjének fizetéséről.

A FIFA közölte, a fizetésről határozó háromtagú bizottságnak a könyvvizsgáló és ellenőrző bizottság vezetője, a szlovén Tomaz Vesel, a szervezet pénzügyi bizottságát vezető Issa Hayatou, illetve a nemzetközi jogtanácsos Peter Braun a tagja. Infantino fizetése mellett a FIFA első női főtitkára, a szenegáli Fatma Samoura és több vezető javadalmazásáról is ekkor döntenek.

Infantino fizetési megállapodás nélkül dolgozott az elmúlt hat hónapban a szervezet élén, és korábban sértőnek nevezett egy évi kétmillió dolláros ajánlatot.

A bérezés miatt korábban vita alakult ki Infantino és a FIFA könyvvizsgáló és ellenőrző bizottságának azóta lemondott vezetője, Domenico Scala között.

Tavaly a FIFA korábbi elnöke, Joseph Blatter hárommillió dolláros alapfizetést és több tízmillió dolláros bónuszokat kapott a 2014-es világbajnokság, illetve hosszú szolgálati ideje miatt. Blatter összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt nyolcéves eltiltást kapott a FIFA etikai bizottságától, mert 2011 februárjában állítólag kétmillió svájci frankot adott Michel Platininek, az európai szövetség (UEFA) elnökének.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Fellobbant az olimpiai láng - illusztráció
2024. ÁPRILIS 16.
[ 20:28 ]
Világos Adriana topolyai klubhoz igazolt - illusztráció
2024. ÁPRILIS 15.
[ 19:19 ]
Emmanuel Macron francia államfő szerint a párizsi nyári olimpia Szajnára tervezett megnyitó ünnepségét a Stade de France labdarúgó-stadionban tarthatják meg, ha a biztonsági kockázatot túl magasnak ítélik. Az eredeti terv szerint a francia fővárost átszelő folyó hat kilométeres szakaszán tartják a megnyitót, melynek...
2024. ÁPRILIS 15.
[ 17:52 ]
A TSC a szuperligás alapszakasz utolsó mérkőzésén 3:2 arányban alulmaradt Újvidéken a Vojvodina ellen. A bajnokság a rájátszással folytatódik. Vojvodina a TSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában 3-2-re győzött a a Szerb Szuperligában. Félidőben 2:0 volt az állás a Vojvodina javára. Zukić és Campbell volt...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 22:07 ]
Mindkét elődöntő meglepetést hozott Monte-Carlóban: az első két kiemelt, azaz Novak Đoković és Jannik Sinner is kikapott. Legyőzőik közül azonban csak Sztefanosz Cicipasz tudta átmenteni jó formáját a döntőre, amelyet vasárnap simán nyert meg Casper Ruud ellen. Sztefanosz Cicipasz úgy érkezett Monte-Carlóba, hogy 2023...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 19:15 ]
Beolvasás folyamatban