Sport
KÉZILABDA: Magabiztos győzelemmel kezdett a MOL-Pick Szeged Magyarkanizsán
Pénteken délután hivatalosan is megnyitották a VI. Kanizsa Kupa nemzetközi kézilabdatornát
Betűméret:             

A Kanizsa Kupa férfi kézilabdatorna második napján szurkolói és persze a magyarkanizsai közönség fergeteges buzdítása mellett a MOL-Pick Szeged kézilabdázói 32:23 arányú győzelmet arattak a román Dobrogea Sud Constanta csapata ellen. Noha mindkét együttes a felkészülési időszak elején jár, a mérkőzés elején két különböző súlycsoportba tartozó csapatot látott a közönség. A szegediek már az első 15 percben 11:2-re elhúztak, a folytatásban csak az volt a kérdés, milyen arányban nyerik a mérkőzést. A Szeged később valamelyest lefékezett, így a Constanta a folytatásban tartani tudta a különbséget. A románok a második vereséggel utolsók lettek az A-csoportban. Az, hogy ki nyeri meg a csoport első helyét, a szombaton 18 órakor kezdődő MOL-Pick Szeged-Nexe (Našice) összecsapáson dől el, mivel csütörtökön a horvát gárda is legyőzte a román fiúkat.

A mai másik tétmeccsen a fehérorosz Meskov Breszt 33:23 arányban múlta felül a belgrádi Partizan jó képességű, de felfiatalított gárdáját. Mivel a fővárosiak a csütörtöki első mérkőzésüket is elvesztették, a B-csoport harmadik helyén végeztek. Vasárnap az ötödik helyért küzdhetnek meg a román kézilabdázókkal. A csoportelsőről a szombat délutáni Meskov Breszt-Metalurg (Szkopje) találkozó dönt majd.

A péntek délutáni programot a Nexe és Szaúd-Arábia válogatottjának barátságos mérkőzése vezette be, amelyen 30:30-as döntetlen eredmény született.

A MOL-Pick Szeged bemutatkozása előtt tartották meg a kézilabdatorna ünnepélyes megnyitóját. A játéktéren felsorakozott csapatokat és a szurkolókat elsőként Dukai Ferenc, a torna ötletgazdája és fő szervezője köszöntötte, majd szerb nyelven Miloš Kravić, a községi képviselő testület elnöke, magyarul pedig Zoran Teslić, a Községi Tanács sport és ifjúsági megbízottja kívánt kellemes magyarkanizsai tartózkodást, jó és sportszerű játékot valamint minél jobb eredményeket a kézilabdázóknak, élvezetes mérkőzéseket a szurkolóknak.

Szombaton délben kezdődnek a programok. Először a helybeli kis kézilabdások mutatkoznak be a közönségnek, majd serdülők, ifik és női csapatok lépnek pályára. A Meskov Breszt-Metalurg mérkőzés 16 órakor kezdődik, a Nexe-MOL-Pick Szeged összecsapásra pedig 18 órától kerül sor. A nap zárómérkőzésén a Partizan a szaúdi válogatottal játszik barátságos meccset.

Vasárnap, a torna zárónapján a helyosztókat játsszák. Egy barátságos mérkőzést követően 11.30-kor küzd meg az ötödik helyért a Partizan és a Constanta, a harmadik helyről döntő meccset 13.30-tól láthatják a nézők, a döntőre pedig 15.30-kor kerül sor, ami után a torna díjkiosztója és záróceremóniája következik.

A magyarkanizsai kézilabdatornán három Bajnokok Ligájában induló klub szerepel. A MOL-PICK Szeged mellett a Breszt és a Metalurg is a BL főtáblájára került, ráadásul a szegediek és a fehéroroszok ugyanabban a csoportban küzdenek majd a kieséses szakaszba jutásért. Nem véletlen tehát, hogy az idén először a magyar Sport TV is érdeklődést mutatott a színvonalas torna iránt, így pénteken, szombaton és vasárnap is élő közvetítésben jelentkezik a helyszínről. A közvetítés kapcsán Dukai Ferenc főszervező elmondta, hogy ez őket, mint szervezőket is kötelezi, hogy a jövőben még több ismert és jó nevű csapatot igyekezzenek elhozni Magyarkanizsára.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Fellobbant az olimpiai láng - illusztráció
2024. ÁPRILIS 16.
[ 20:28 ]
Világos Adriana topolyai klubhoz igazolt - illusztráció
2024. ÁPRILIS 15.
[ 19:19 ]
Emmanuel Macron francia államfő szerint a párizsi nyári olimpia Szajnára tervezett megnyitó ünnepségét a Stade de France labdarúgó-stadionban tarthatják meg, ha a biztonsági kockázatot túl magasnak ítélik. Az eredeti terv szerint a francia fővárost átszelő folyó hat kilométeres szakaszán tartják a megnyitót, melynek...
2024. ÁPRILIS 15.
[ 17:52 ]
A TSC a szuperligás alapszakasz utolsó mérkőzésén 3:2 arányban alulmaradt Újvidéken a Vojvodina ellen. A bajnokság a rájátszással folytatódik. Vojvodina a TSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában 3-2-re győzött a a Szerb Szuperligában. Félidőben 2:0 volt az állás a Vojvodina javára. Zukić és Campbell volt...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 22:07 ]
Mindkét elődöntő meglepetést hozott Monte-Carlóban: az első két kiemelt, azaz Novak Đoković és Jannik Sinner is kikapott. Legyőzőik közül azonban csak Sztefanosz Cicipasz tudta átmenteni jó formáját a döntőre, amelyet vasárnap simán nyert meg Casper Ruud ellen. Sztefanosz Cicipasz úgy érkezett Monte-Carlóba, hogy 2023...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 19:15 ]
Beolvasás folyamatban