Sport
OLIMPIA-2020: A golfklub kész változtatni a nők tagságát tiltó rendelkezésén
Betűméret:             

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a nemzetközi sportági szövetség is magyarázatot kért a 2020-as tokiói olimpia golftornájának otthont adó pálya vezetőitől, amiért nő nem szerezhet ott teljes jogú tagságot.

A Kaszumigaszeki Country Clubot január közepén szólította fel Tokió kormányzója, Koike Juriko, hogy engedélyezze a jövőben a nők teljes jogú tagságát, majd a NOB is magyarázatot kért az intézmény vezetőitől.

A klub igazgatója, Imaizumi Hirosi kedden elmondta, hogy hamarosan elküldik a NOB-nak a jelenlegi tagsági politikájuk ismertetését. Ugyanakkor jelezte azt is, igény esetén nyitottak a változtatásra, azonban az új szabályok bevezetése időt vesz igénybe, mert ahhoz előbb ki kell kérniük a több mint 1000 fős jelenlegi tagságuk véleményét is.

Az 1929-ben alapított Country Club gyakorlata Japánban egyáltalán nem szokatlan, sőt, azzal, hogy nem sokkal megnyitását követően beengedett nőket, majd később már fiatalokat is játszani, a modernebb helyek közé tartozik. A japán sportági szövetség adatai szerint ugyanis az országban jelenleg is több olyan pálya létezik, ahová nem mehetnek be nők.

A Kaszumigaszeki Country Club Japán egyik legrégebbi és legpatinásabb golfklubja, itt rendezték a legtöbb első osztályú versenyt.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Đoković menesztette horvát edzőjét - illusztráció
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:18 ]
„Négy hónap után találkoztunk újra a kerettel, ez elég sajátságos helyzet, mert közben nincs összetartás. Akik nem kezdtek eddig, azokat ezen a második meccsen tesztelni és látni akartam a jó fizikai adottságokkal rendelkező Koszovó ellen. Ráadásul Sallai Roland és Kerkez Milos szereplését kisebb sérülés miatt ugyanúgy...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 11:28 ]
Marozsán Fábián három játszmában legyőzte az ausztrál Alex de Minaurt a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyében, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A világranglistán 57. magyar remek szériában volt, és keddig szettet sem vesztett az amerikai Aleksandar Kovacevic, a hatodik helyen kiemelt dán Holger...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 7:46 ]
A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. A két csapat első egymás elleni találkozóján Szoboszlai Dominik szerzett vezetést egy megpattanó lövéssel az 58. percben, a végeredményt pedig...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 21:38 ]
Beolvasás folyamatban