Sport
Vizes vb 2017: Elégedett az előkészületekkel a FINA
Betűméret:             

Teljes mértékben elégedett a nyári világbajnokság előkészületeivel a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA.

A Budapesten és Balatonfüreden sorra kerül esemény szervezőbizottságának beszámolója szerint mindezt az egyik utolsó helyszíni szemle kapcsán mondta a FINA-adminisztráció vezetője a Duna Arénában. Cornel Marculescu ügyvezető igazgató, Peter Hall televíziós és marketing igazgató, Pavel Medvedev protokollfőnök, Pedro Adrega kommunikációs igazgató, valamint a szövetség marketingügynökségének, a Dentsunak a vezetői járták végig a vb helyszíneit, illetve folytattak egyeztetéseket a szervezőbizottsággal.

Cornel Marculescu elmondta, a Duna Aréna első eseménye, a vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntője nagy sikert hozott, pontosabban - a vb-rendezés szempontjából ez az igazán fontos - egyetlen komolyabb probléma sem akadt egy több ezer embert megmozgató kiemelt nemzetközi eseményen.

"Természetesen ilyenkor nő az izgalom és a feszültség, hogy mindennel készen lesznek-e időben, de én 1986 óta látom életközelből az egyes világbajnokságok előkészületeit, a legapróbb részleteket is, és nyugodtan mondhatom, semmivel sincsenek elmaradva" - idézte a közlemény Marculescut.

A sportvezető hozzátette, az építők fantasztikus munkát végeztek az óriástoronyugrás helyszínén, és "egészen csodálatosnak" ígérkezik a szinkronúszás is a Városligetben.

"Komolyan mondom, új dimenzióba helyeznek több sportágat is azzal, hogy teljesen egyedi helyszíneket kreáltak nekik. A Duna Arénára pedig tényleg nehéz elég dicsérő szót mondani, hiszen az olimpiákon is ritka, hogy ennyire impozáns létesítményben rendezik az úszóversenyeket."- tette hozzá.

A világbajnokság ugyanakkor nem csupán a sportviadalokról szól: a szervezőknek számtalan egyéb esemény előkészítésében kell segítséget nyújtaniuk a FINA-nak. A vb napjai alatt rendezik valamennyi sportág technikai kongresszusát, valamint a tisztújító kongresszust. Emellett a nemzetközi szövetség grandiózus gálavacsorát is ad, több mint ezer résztvevőnek - ennek helyszíne a Magyar Állami Operaház, melynek igazgatójával, Ókovács Szilveszterrel külön is tárgyalt Cornel Marculescu a július 22-én esedékes rendezvényről. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Đoković menesztette horvát edzőjét - illusztráció
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:18 ]
A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. A két csapat első egymás elleni találkozóján Szoboszlai Dominik szerzett vezetést egy megpattanó lövéssel az 58. percben, a végeredményt pedig...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 21:38 ]
Minden jegy elkelt a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 19 órakor kezdődő, Koszovó elleni barátságos mérkőzésére. "Ahogy pénteken Törökországot, úgy kedden Koszovót is telt ház előtt fogadja a magyar csapat, miután minden belépő gazdára talált" - tájékoztatta az MTI-t Sipos...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 11:27 ]
Vesztegetés és kenőpénz elfogadása miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Csen Hszü-jüant, a kínai nemzeti futballszövetség korábbi vezetőjét - jelentette a kínai állami média kedden. Csent egy életre megfosztották politikai jogaitól, és minden személyes vagyonát elkobozzák - áll a közép-kínai...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 8:30 ]
Beolvasás folyamatban