Sport
VIZES-VB: Látványos, ingyenes show-val zárul a világbajnokság
Betűméret:             

Nagyszabású újcirkusszal és táncprodukcióval zárul jövő vasárnap a magyarországi vizes világbajnokság. A Papp László Sportarénában sorra kerülő esemény a közönség számára ingyenes, de a belépéshez szükséges helyre szóló jegyek foglalása.

A szervezők csütörtöki közleménye szerint a látványos előadásban több mint kétszázan vesznek részt, köztük mintegy 80 artista és több mint 50 táncos, akik 18 országból érkeznek.

"Nem szeretnénk felfedni a produkció minden részletét, annyit azonban elárulhatok, hogy különleges élményben lesz része a nézőknek. Háromszintes ház magasságáig emelkedő díszletek és egy monumentális báb is megjelenik majd a színpadon, a látványos fényekért 600 lámpa, az akrobaták biztonságáért pedig egy 13 motor által vezérelt hiperintelligens reptető-rendszer felel majd" - mondta Vági Bence, a produkció rendezője, az első magyar újcirkusz társulat, a Recirquel alapítója és művészeti vezetője. Kiemelte, hogy mindent összevetve körülbelül ötszázan dolgoznak a produkció sikeréért.

Az előadás mindegyik eleme - a jelmezek, a díszletek, sőt még a zene is - magyar alkotók és kivitelezők munkája. A show látványtervezője Iványi Árpád, a jelmeztervező Kasza Emese, a zeneszerzők Sárik Péter és Elek Norbert.

A körülbelül negyvenperces előadás a magyar mitológiából jól ismert történetre épül, a koreográfiában pedig különlegesen izgalmas módon jelenik meg majd a víz - olvasható a közleményben. Az előadást keleti és magyar zenei hangzásvilág kíséri, utalva ezzel a következő vb helyszínére, a dél-koreai Kvangdzsura is.

A látványos záróünnepségre az ingyenes, helyre szóló jegyek hétfőn 10 órától foglalhatók a szabad helyek függvényében, de a záróprodukciót az M4 Sport csatornán élőben is figyelemmel lehet majd követni.

A záróelőadásról és a jegyvásárlásról további információ a https://finalshow.fina-budapest2017.com oldalon érhető el.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Fellobbant az olimpiai láng - illusztráció
2024. ÁPRILIS 16.
[ 20:28 ]
Világos Adriana topolyai klubhoz igazolt - illusztráció
2024. ÁPRILIS 15.
[ 19:19 ]
Emmanuel Macron francia államfő szerint a párizsi nyári olimpia Szajnára tervezett megnyitó ünnepségét a Stade de France labdarúgó-stadionban tarthatják meg, ha a biztonsági kockázatot túl magasnak ítélik. Az eredeti terv szerint a francia fővárost átszelő folyó hat kilométeres szakaszán tartják a megnyitót, melynek...
2024. ÁPRILIS 15.
[ 17:52 ]
A TSC a szuperligás alapszakasz utolsó mérkőzésén 3:2 arányban alulmaradt Újvidéken a Vojvodina ellen. A bajnokság a rájátszással folytatódik. Vojvodina a TSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában 3-2-re győzött a a Szerb Szuperligában. Félidőben 2:0 volt az állás a Vojvodina javára. Zukić és Campbell volt...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 22:07 ]
Mindkét elődöntő meglepetést hozott Monte-Carlóban: az első két kiemelt, azaz Novak Đoković és Jannik Sinner is kikapott. Legyőzőik közül azonban csak Sztefanosz Cicipasz tudta átmenteni jó formáját a döntőre, amelyet vasárnap simán nyert meg Casper Ruud ellen. Sztefanosz Cicipasz úgy érkezett Monte-Carlóba, hogy 2023...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 19:15 ]
Beolvasás folyamatban