Sport
LABDARÚGÁS: Május 18-án tárgyalnak az elnök kérdéséről
Betűméret:             

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága hétfői, budapesti ülésén rendkívüli ülést hívott össze május 18-ra, amikor az elnök kérdéséről tárgyalnak.

Wolfgang Niersbach, a német szövetség elnöke elmondta, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) legkésőbb egy hét múlva dönt Michel Platini elnök ügyében, akit a nemzetközi szövetség (FIFA) hat évre eltiltott minden futballal kapcsolatos tevékenységtől. Hozzátette, a vb május 18-án az Európa Liga bázeli döntője előtt az ítélet ismeretében határozhatja meg a további teendőket.

Platinit azért tiltotta el a FIFA, mert Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott neki. A svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mint mondta – tanácsadóként kapott az UEFA-elnök. Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, s késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.

Platini és Blatter első fokon nyolcéves eltiltását kapott „összeférhetetlenség” és „hűtlen kezelés” miatt, majd fellebbezésük után mindkettőjük büntetését hat esztendőre csökkentették.

A végrehajtó bizottság véglegesítette a 2024-es Eb helyszínének kijelölési folyamatát is. Eszerint szeptembertől lehet jelentkezni, amelyre jövő márciusig lesz lehetősége az érdeklődő országoknak, így azoknak éppen egy évük lesz a végeleges pályázat benyújtására. Az UEFA 2018 szeptemberében választja ki a házigazdát.

Az UEFA honlapjának beszámolója szerint a vezető testület a szervezett keddi, 40. éves rendes kongresszusa előtt tartott ülésén elégedett volt a június 10-én kezdődő, franciaországi Európa-bajnokság előkészületeinek utolsó simításairól szóló beszámolóval.

A bizottság további négy évre újraválasztotta a klubok gazdasági működését vizsgáló, illetve a játékvezetői testület tagjait. Emellett engedélyezte a negyedik cserelehetőség tesztelését a férfiak és a nők idei és jövő évi U19-es Európa-bajnokságán, továbbá az U21-es korosztály 2017-es férfi Európa-bajnokságán.

Az UEFA kedden, Budapesten tartja a 40. kongresszusát, melynek egyik legfontosabb kérdése, hogy a küldöttek megszavazzák-e Koszovó tagfelvételét.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Đoković menesztette horvát edzőjét - illusztráció
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:18 ]
Minden jegy elkelt a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 19 órakor kezdődő, Koszovó elleni barátságos mérkőzésére. "Ahogy pénteken Törökországot, úgy kedden Koszovót is telt ház előtt fogadja a magyar csapat, miután minden belépő gazdára talált" - tájékoztatta az MTI-t Sipos...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 11:27 ]
Vesztegetés és kenőpénz elfogadása miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Csen Hszü-jüant, a kínai nemzeti futballszövetség korábbi vezetőjét - jelentette a kínai állami média kedden. Csent egy életre megfosztották politikai jogaitól, és minden személyes vagyonát elkobozzák - áll a közép-kínai...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 8:30 ]
Dárdai Márton, aki pénteken este, a törökök ellen 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen debütált a labdarúgó-válogatottban, azt mondta, egyedül hozta meg a döntést arról, hogy a magyar nemzeti csapatban szeretne szerepelni. Az M4 Sportnak adott interjúban a játékos, aki a német másodosztályban, az édesapja, a...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 11:04 ]
Beolvasás folyamatban