GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing
2012. május 9. [12:54]

A demokraták és a szocialisták megállapodtak a koalícióról

A demokraták és a szocialisták megállapodtak a koalícióról

Megszületett a megállapodás a Boris Tadić vezette Választás a jobb életért koalíció és az Ivica Dačić szocialista vezető nevével fémjelzett SPS-PUPS-JS koalíció között a politikai együttműködés folytatásáról, valamint arról, hogy a szocialisták is Boris Tadićot támogatják május 20-án, az elnökválasztás második körében.
A megállapodás értelmében az új hatalmi struktúrák megalakulásáról és összetételéről további tárgyalások során döntenek, de csak a szerbiai elnökválasztást követően, áll egyebek között abban a közleményben, amelyet a Demokrata Párt (DS) juttatott el a médiumokhoz.
Dragan Marković Palma, a szocialisták koalíciójához tartozó Egységes Szerbia (JS) elnöke sajtótájékoztatón közölte az újságírókkal a ma reggeli találkozó eredményét, s mint mondta, az SPS-PUPS-JS koalíció helyet kap az új kormányban is.
"Az egyes tisztségekről nem tárgyaltunk. Erről majd a választások után", mondta Marković, aki hangsúlyozta, nem esett szó a kormányfői posztról sem.
Arra a kérdésre, hogy a DS és az SPS köré tömörülő koalíciók számára ki az elfogadható partner, Marković azt válaszolta, hogy abban biztos, hogy az új kormányban nem lesz hely a Szerb Haladó Párt számára. Mint mondta, e két koalíció biztosítani tudja a kormányalakításhoz szükséges többséget, amelyben - ha ma alakulna meg - helyet kapnának a Szerbiai Egyesült Régiók (URS) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) képviselői is. (Beta)


2016. február 12. [15:29]

Mira Stupica színésznő, Puriša Đorđević rendező, Arnaud Gouillon, a Szolidaritás Koszovért (Solidarnost za Kosovo) egyesület elnöke és a Matematikai Gimnázium is az idei... >>

2016. február 12. [13:53]

Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök ma kijelentette, nem tiltakozó jegyzéket küldtek Hágába, hanem levelet, a tartalmát viszont nem tárhatja fel, mert bizalmas.Az RTS... >>

2016. február 12. [12:58]

Szerbia tiszteletben tartja a nemzetközi kötelezettségeket és Németországnak a migránsokról alkotott álláspontját, de nem fogja megengedni, hogy mindenki más lezárja a... >>Álláshirdetések gomb
Prosperitati Alapítvány
1 euró 122.84 dinár
1 dollár 108.64 dinár
100 forint 39.46 dinár
100 dinár 253.41 forint
Heti kérdés
Egyetért-e azokkal az egyelőre óvatosan megfogalmazott értékelésekkel, hogy az európai béke és biztonság a hidegháborús korszak óta nem volt akkora fenyegetettségnek kitéve, mint napjainkban?
Igen.
Nem.
Részben.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Megállapodtak a nagyhatalmak Szíriáról
(Világ)

Vizsgán

- Kérem, csak addig vizsgáztasson, amíg a hatos megvan - kéri a hallgató.
Már egy órája vizsgázik, amikor a tanár megszólal:
- Na, adja ide az indexét, kolléga. Megvan a hatos.
- Phűűű. De nehezen ment!
- Azt meghiszem, fél órája még a kilencesnél voltunk.

Vajdaság Ma forditói szolgáltatása