GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekSportFoci Eb 2016Olvasók rovataImpresszumMarketing
2012. május 9. [12:54]

A demokraták és a szocialisták megállapodtak a koalícióról

A demokraták és a szocialisták megállapodtak a koalícióról

Megszületett a megállapodás a Boris Tadić vezette Választás a jobb életért koalíció és az Ivica Dačić szocialista vezető nevével fémjelzett SPS-PUPS-JS koalíció között a politikai együttműködés folytatásáról, valamint arról, hogy a szocialisták is Boris Tadićot támogatják május 20-án, az elnökválasztás második körében.
A megállapodás értelmében az új hatalmi struktúrák megalakulásáról és összetételéről további tárgyalások során döntenek, de csak a szerbiai elnökválasztást követően, áll egyebek között abban a közleményben, amelyet a Demokrata Párt (DS) juttatott el a médiumokhoz.
Dragan Marković Palma, a szocialisták koalíciójához tartozó Egységes Szerbia (JS) elnöke sajtótájékoztatón közölte az újságírókkal a ma reggeli találkozó eredményét, s mint mondta, az SPS-PUPS-JS koalíció helyet kap az új kormányban is.
"Az egyes tisztségekről nem tárgyaltunk. Erről majd a választások után", mondta Marković, aki hangsúlyozta, nem esett szó a kormányfői posztról sem.
Arra a kérdésre, hogy a DS és az SPS köré tömörülő koalíciók számára ki az elfogadható partner, Marković azt válaszolta, hogy abban biztos, hogy az új kormányban nem lesz hely a Szerb Haladó Párt számára. Mint mondta, e két koalíció biztosítani tudja a kormányalakításhoz szükséges többséget, amelyben - ha ma alakulna meg - helyet kapnának a Szerbiai Egyesült Régiók (URS) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) képviselői is. (Beta)


2016. július 1. [17:36]

A Fiat még sokáig Kragujevacon marad, a Hesteel átvette a smederevói vasműveket, deficit pedig szinte nincs is, mert a tervezett 85,4 milliárd helyett az év első hat... >>

2016. július 1. [16:24]

A végrehajtásról és biztosításról szóló törvény új törvény, amelyet mától alkalmaznak, számos közmegbízást és illetékességet átruház a bírókról a végrehajtókra, akiket a... >>

2016. július 1. [15:30]

A szerbiai, montenegrói, bosznia-hercegovinai és macedóniai polgárok számára, akik ebben a négy országban működő mobilszolgáltatók szolgáltatásait veszik igénybe, mától... >>Álláshirdetések gomb
Prosperitati Alapítvány
2016 a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve
1 euró 123.28 dinár
1 dollár 111.07 dinár
100 forint 39.01 dinár
100 dinár 256.32 forint
Heti kérdés
Ön kedvező vagy kedvezőtlen fejleménynek tartja Nagy-Britannia döntését az EU elhagyásáról?
Kedvezőnek.
Kedvezőtlennek.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!

Orvosnál

...és ha ez a gyógyszer sem segít a kleptomániáján, akkor szerezzen nekem egy jó videót...

Vajdaság Ma forditói szolgáltatása