GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárOlvasók rovataImpresszumMarketing
Hirdetés
2012. május 9. [12:54]

A demokraták és a szocialisták megállapodtak a koalícióról

A demokraták és a szocialisták megállapodtak a koalícióról

Megszületett a megállapodás a Boris Tadić vezette Választás a jobb életért koalíció és az Ivica Dačić szocialista vezető nevével fémjelzett SPS-PUPS-JS koalíció között a politikai együttműködés folytatásáról, valamint arról, hogy a szocialisták is Boris Tadićot támogatják május 20-án, az elnökválasztás második körében.
A megállapodás értelmében az új hatalmi struktúrák megalakulásáról és összetételéről további tárgyalások során döntenek, de csak a szerbiai elnökválasztást követően, áll egyebek között abban a közleményben, amelyet a Demokrata Párt (DS) juttatott el a médiumokhoz.
Dragan Marković Palma, a szocialisták koalíciójához tartozó Egységes Szerbia (JS) elnöke sajtótájékoztatón közölte az újságírókkal a ma reggeli találkozó eredményét, s mint mondta, az SPS-PUPS-JS koalíció helyet kap az új kormányban is.
"Az egyes tisztségekről nem tárgyaltunk. Erről majd a választások után", mondta Marković, aki hangsúlyozta, nem esett szó a kormányfői posztról sem.
Arra a kérdésre, hogy a DS és az SPS köré tömörülő koalíciók számára ki az elfogadható partner, Marković azt válaszolta, hogy abban biztos, hogy az új kormányban nem lesz hely a Szerb Haladó Párt számára. Mint mondta, e két koalíció biztosítani tudja a kormányalakításhoz szükséges többséget, amelyben - ha ma alakulna meg - helyet kapnának a Szerbiai Egyesült Régiók (URS) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) képviselői is. (Beta)


Hirdetés
2014. október 21. [15:30]

A szerbiai általános és középiskolákban holnap a négy oktatási szakszervezet felszólítására teljes munkabeszüntetés kellene, hogy legyen.A tanügyi dolgozók tiltakozó... >>

2014. október 21. [11:45]

A belgrádi főügyészség az elkövetkező két napban kilenc bűnvádi feljelentést nyújt be a belügyminisztérium azon emberei ellen, akik felelősek a nagykövetségek 2008-as... >>

2014. október 20. [19:04]

Szerbiában nem szabad a sajtó, rosszabb a médiahelyzet, mint a kilencvenes években, és ismét nemzeti türelmetlenséget szítanak – jelentette ki Bojan Pajtić... >>1 euró 119.58 dinár
1 dollár 93.26 dinár
100 forint 38.86 dinár
100 dinár 257.31 forint
Heti kérdés
Négy lista vesz részt a MNT-választásokon. Ön szerint hány lista képviselői kerülnek be a 35 tagú testületbe?
Csak egy.
Kettő.
Három.
Mind a négy.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!

Szülőotthonban

Növérke az újdonsült apukához:
- Uram, nem fia született.
- Hanem?

Vajdaság Ma forditói szolgáltatása