GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárOlvasók rovataImpresszumMarketing
2012. május 9. [12:54]

A demokraták és a szocialisták megállapodtak a koalícióról

A demokraták és a szocialisták megállapodtak a koalícióról

Megszületett a megállapodás a Boris Tadić vezette Választás a jobb életért koalíció és az Ivica Dačić szocialista vezető nevével fémjelzett SPS-PUPS-JS koalíció között a politikai együttműködés folytatásáról, valamint arról, hogy a szocialisták is Boris Tadićot támogatják május 20-án, az elnökválasztás második körében.
A megállapodás értelmében az új hatalmi struktúrák megalakulásáról és összetételéről további tárgyalások során döntenek, de csak a szerbiai elnökválasztást követően, áll egyebek között abban a közleményben, amelyet a Demokrata Párt (DS) juttatott el a médiumokhoz.
Dragan Marković Palma, a szocialisták koalíciójához tartozó Egységes Szerbia (JS) elnöke sajtótájékoztatón közölte az újságírókkal a ma reggeli találkozó eredményét, s mint mondta, az SPS-PUPS-JS koalíció helyet kap az új kormányban is.
"Az egyes tisztségekről nem tárgyaltunk. Erről majd a választások után", mondta Marković, aki hangsúlyozta, nem esett szó a kormányfői posztról sem.
Arra a kérdésre, hogy a DS és az SPS köré tömörülő koalíciók számára ki az elfogadható partner, Marković azt válaszolta, hogy abban biztos, hogy az új kormányban nem lesz hely a Szerb Haladó Párt számára. Mint mondta, e két koalíció biztosítani tudja a kormányalakításhoz szükséges többséget, amelyben - ha ma alakulna meg - helyet kapnának a Szerbiai Egyesült Régiók (URS) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) képviselői is. (Beta)


2015. május 27. [14:25]

Edi Rama albán kormányfő a tiranai látogatását töltő szerb hivatali kollégájával közös sajtótájékoztatóján kijelentette, a jelen lehetőséget kínál az albánoknak és... >>

2015. május 27. [13:32]

Koszovó elítéli a Macedóniában történt erőszakot, jelentette ki Hashim Thaci koszovói külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt felszólalva. Leszögezte továbbá,... >>

2015. május 27. [13:14]

Legnagyobb állami tiszteletadás mellett fogadták ma Tiranában Aleksandar Vučić szerbiai kormányfőt, aki a ceremóniát követően Edi Rama albán kormányfővel kezdett... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 120.84 dinár
1 dollár 110.96 dinár
100 forint 39.05 dinár
100 dinár 256.05 forint
Heti kérdés
Ön szerint gazdasági intézkedésekkel (kedvező hitelekkel, támogatással, munkahelyteremtéssel) lelassítható-e a vajdasági magyarok elvándorlása?
Akár meg is állítható.
Igen, lelassítható.
Csak elenyésző mértékben.
Már azok sem segítenek.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!

Motorosok

Egy motoros átkiabál a sisakja alól a másiknak:
- Szia. Hogy jutok el a szabadkai útra?
- Tessék? Nem értem - kiabál a másik.
- A szabadkai útra akarok menni - kiabál most már hangosabban.
- Jó! Menjél!

Vajdaság Ma forditói szolgáltatása