GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárOlvasók rovataImpresszumMarketing
Hirdetés
2013. március 2. [12:00]

EU: Szerbia állítsa vissza a szigorúbb aflatoxin-határértéket!

Ha Szerbia nem állítja vissza a kilónként maximálisan megengedett aflatoxin-koncentráció értékét 0,05 mikrogrammra, nem tesz eleget az egyik európai integrációs előírásnak, üzeni az EU szerbiai delegációja.
A szabályzat megváltoztatásának egyik indokaként Goran Kneľević mezőgazdasági miniszter az állította, az előírás nem feltétele az EU-s tagságnak – e kijelentését cáfolta a Blic napilap kérésére az Európai Unió szerbiai delegációja.
„A szerbiai szabályzat az európaival való összehangolása része az integrációs folyamatnak. Mielőtt Szerbia belépne az EU-ba, kénytelen lesz ezt a normát is átvennie saját élelmiszer-egészségügyi szabványaiba”, mondták el a Blicnek az uniós illetékesek. Hozzátették, ha Szerbia megnöveli a tej megengedett maximális aflatoxin-koncentrációját, többé nem exportálhatja e terméket az európai piacra.


Hirdetés
2014. október 21. [15:30]

A szerbiai általános és középiskolákban holnap a négy oktatási szakszervezet felszólítására teljes munkabeszüntetés kellene, hogy legyen.A tanügyi dolgozók tiltakozó... >>

2014. október 21. [11:45]

A belgrádi főügyészség az elkövetkező két napban kilenc bűnvádi feljelentést nyújt be a belügyminisztérium azon emberei ellen, akik felelősek a nagykövetségek 2008-as... >>

2014. október 20. [19:04]

Szerbiában nem szabad a sajtó, rosszabb a médiahelyzet, mint a kilencvenes években, és ismét nemzeti türelmetlenséget szítanak – jelentette ki Bojan Pajtić... >>1 euró 119.58 dinár
1 dollár 93.26 dinár
100 forint 38.86 dinár
100 dinár 257.31 forint
Heti kérdés
Négy lista vesz részt a MNT-választásokon. Ön szerint hány lista képviselői kerülnek be a 35 tagú testületbe?
Csak egy.
Kettő.
Három.
Mind a négy.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!

Star Trek

Az iraki ENSZ nagykövet éppen befejezte beszédét, amikor kifelé menet találkozik Bush elnökkel az előtérben. Kezet ráznak, és miközben elindulnak, az iraki megszólal:
- Tudja, nekem az Amerikában látottakkal kapcsolatban csak egy kérdésem van.
- Nos, uram, mit tehetek önért? - kérdezi Bush.
- Tudja, a fiam nézi ezt a Star Trek sorozatot, és vannak benne oroszok, feketék és ázsiaiak, de soha egyetlen arabot nem látni! Érthetetlen. Miért nincs soha egyetlen arab sem a Star Trekben?!
Bush felkacag, majd odahajolva az irakihoz, válaszol:
- Hát azért, mert ez a jövőben játszódik...

Vajdaság Ma forditói szolgáltatása