GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárOlvasók rovataImpresszumMarketing
2013. március 2. [12:00]

EU: Szerbia állítsa vissza a szigorúbb aflatoxin-határértéket!

Ha Szerbia nem állítja vissza a kilónként maximálisan megengedett aflatoxin-koncentráció értékét 0,05 mikrogrammra, nem tesz eleget az egyik európai integrációs előírásnak, üzeni az EU szerbiai delegációja.
A szabályzat megváltoztatásának egyik indokaként Goran Knežević mezőgazdasági miniszter az állította, az előírás nem feltétele az EU-s tagságnak – e kijelentését cáfolta a Blic napilap kérésére az Európai Unió szerbiai delegációja.
„A szerbiai szabályzat az európaival való összehangolása része az integrációs folyamatnak. Mielőtt Szerbia belépne az EU-ba, kénytelen lesz ezt a normát is átvennie saját élelmiszer-egészségügyi szabványaiba”, mondták el a Blicnek az uniós illetékesek. Hozzátették, ha Szerbia megnöveli a tej megengedett maximális aflatoxin-koncentrációját, többé nem exportálhatja e terméket az európai piacra.


2014. szeptember 23. [19:46]

Aggasztónak nevezte Ivica Dačić szerb külügyminiszter, hogy Szerbia átlagéletkor tekintetében a "legöregebb" a délkelet-európai országok között, mert lakosságának... >>

2014. szeptember 23. [15:15]

Az Air Serbia szerb légitársaság keddtől rendes repülőjáratokat indít Belgrád és Tirana között hetente három alkalommal.Szerbia és Albánia fővárosai között keddenként,... >>

2014. szeptember 23. [15:13]

Jelenleg a szerbiai háztartások 63,2 százalékában van számítógép, ami 3,3 százalékos növekedést jelent az elmúlt évek arányhoz képest, ugyanakkor internet-hozzáféréssel... >>1 euró 118.35 dinár
1 dollár 92.08 dinár
100 forint 37.87 dinár
100 dinár 264.01 forint
Heti kérdés
Ha Ön skót lenne – illetve ha Önnek is lehetősége lenne nyilatkozni -, minek adna előnyt, a teljes függetlenségnek vagy a valódi autonómiának?
A függetlenségnek.
Az autonómiának.
Így jó, ahogy van.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!

Horgász

Két horgászóhoz odalép a halőr és kéri az engedélyeiket. Az egyik felpattan és futni kezd. A halőr utána. Jó ideje kergeti, mire az üldözött váratlanul megáll és átadja a papírjait.
- Mondja, mi a fenének futott el előlem, hiszen rendben van az engedélye!
- Nekem igen...

Vajdaság Ma forditói szolgáltatása