Szerbia
Vukomanović: Irreális Tadićék belépése a kormányba
Betűméret:             

Irreális az a forgatókönyv, hogy egy esetleges kormányátalakítást követően Boris Tadić és Új Demokrata Pártja felváltsa a Szerbiai Szocialista Pártot (SPS) a szerb kormányban, jelentette ki Dijana Vukomanović, az SPS alelnöke.

„Nem azért mondom ezt, mert mi annyira erősek és nélkülözhetetlenek vagyunk, hanem azért, mert Boris Tadić és az egész ellenzék annyira gyenge” – mondta Vukomanović a Danas napilapnak.

Arra a kérdésre, hogy van-e mégis válság a kormánykoalícón belül, miután Nebojša Stefanović belügyminiszter azt üzente Aleksandar Vučić miniszterelnöknek, hogy fontolja meg a további koalíciót az SPS-szel, Vukomanović azt mondta, a koalíción belüli viszonyokat nem nevezné válságosnak.

„Előbb nevezném nézeteltérésnek, amelyet pártunk vezetője, Dačić és Vučić közötti közvetlen kommunikáció útján kell megoldani, mert ők napi szinten együtt dolgoznak. A kérdés, hogy a haladóknak szükségük van-e ránk, megoldódott akkor, amikor meghívtak minket, hogy osszuk meg velük a felelősséget a reformpolitikáért. Mindig nehezebb hatalmon lenni, mint ellenzékben. Ezt tudjuk mi is, és tudják a haladók is” – szögezte le Vukomanović.

Hozzáfűzte, a kormánykoalíción belüli viszonyokról szó lesz majd az SPS főbizottsági és elnökségi ülésén is szeptember közepén, de ez nem szokatlan, mert pártközi kapcsolatokról van szó, nemcsak köztársasági szinten, hanem különböző helyi szinteken is.

„Viszont nem lesz napirenden annak a kérdése, hogy köztársasági szinten kilépünk a koalícióból” – emelte ki Vukomanović.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ana Brnabić, a szerb parlament elnöke ma úgy döntött, hogy elfogadja a Szerbia az erőszak ellen és a NADA koalíció köré tömörült ellenzék követelését, és június 2-án tartják meg a belgrádi, valamint az összes többi helyhatósági választást. Mint mondta, vasárnap írják ki a helyhatósági...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 13:55 ]
Előállították a koszovói rendőrség négy tagját szerdán a közigazgatási átkelőnél tartott ellenőrzés során, egyiküket bent tartották, erősítette meg a Tanjugnak a szerbiai belügyminisztérium. „A koszovói rendőrség négy tagját előállították, egyikőjüket – a rendőrség igazgatójának helyettesét – bent...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 11:48 ]
Christopher Cavoli, a NATO európai haderőinek legfelsőbb parancsnoka és az amerikai hadsereg európai parancsnokságának vezetője elmondta: a NATO úgy döntött, hogy megerősíti a tartalékos erőket Koszovóban (KFOR) és Bosznia-Hercegovinában (EUFOR Altea misszió). „Miután teljeskörű vizsgálatot folytattunk a KFOR-ban, arra...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 9:48 ]
Beolvasás folyamatban