Szerbia
A nemzetközi közösség védelmét kérné egy szandzsáki muzulmán vezető
Betűméret:             

Amennyiben az állami hatalom részéről folytatódnak a bosnyákok elleni fenyegetések és gyűlöletbeszédek, kénytelenek leszünk védelmet kérni a nemzetközi intézményektől, jelentette ki hétfőn Sulejman Ugljanin, a szandzsáki Demokratikus Akciópárt (SDA) elnöke.

Ugljanin sajtótájékoztatón rámutatott arra, hogy Aleksandar Vučić miniszterelnök, valamint Ivica Dačić és Nebojša Stefanović miniszterek Szandzsákról szóló kijelentései negatív hatással lesznek Szerbia gazdaságára nézve, különösen pedig Szandzsákra.

„Ha a szerb miniszterelnök és a miniszterek arról beszélnek, hogy Szerbiában létezik egy instabil régió, amelybe biztonsági erőket is küldenek, az negatív üzenetet közvetít a befektetőknek. Felszólítom őket, hogy vonják vissza az összes hírszerző, katonai és egyéb erőt Szandzsákból, s ezeket az eszközöket inkább Obrenovacra és a többi árvíz sújtotta községre fordítsák“ – közölte Ugljanin.

A szandzsáki pártvezető a biztonsági szolgálatok koordinációs irodájának rendkívüli ülését is kérte, amelyen a bosnyákok ellen Szerbiában elkövetett bűncselekményeket kellene kivizsgálni.

„A miniszterelnöktől és a szerb kormánytól azt várom, hogy hamarosan készít egy programot a bosnyákok problémáinak megoldására, amennyiben viszont folytatódik a fenyegetés és a gyűlöletbeszéd, kénytelenek leszünk az Európai Unióhoz, az ENSZ Biztonsági Tanácsához és az EBESZ-hez fordulni, hogy védjenek meg bennünket” – jelentette ki Ugljanin. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miloš Vučević védelmi miniszter és Milan Mojsilović vezérkari főnök ma meglátogatta a szerb hadsereg erőit a Pešter ideiglenes gyakorlótéren, ahol a Vihar 2024 közös taktikai ​​gyakorlat keretében ​​gyakorlatoznak a lövészekkel. A Vihar 2024 gyakorlatot Aleksandar Vučić köztársasági elnök, a szerb hadsereg...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 20:34 ]
A Vedd el a nyugtát és nyerj nyereményjáték idei első fordulójára – amelyre április 8-a óta lehet regisztrálni – ma 14 óráig 10.042.870 nyugtát küldtek be. Ebben a körben az első sorsolást május 11-én tartják, és az előző fordulókhoz hasonlóan a polgárok nem borítékban küldik be a nyugtákat, hanem...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 19:10 ]
A népirtás áldozatainak és tanúinak egyesülete, valamint a Srebrenica és Žepa Enklávé Édesanyáinak Mozgalom felszólította Bosznia-Hercegovina ügyészségét, valamint a Bosznia-Hercegovinai Föderáció ügyészségét, hogy folytassanak vizsgálatot Aleksandar Vučić ellen, írja a Beta. Kérték továbbá, hogy Milorad Dodik...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 18:09 ]
Beolvasás folyamatban