Szerbia
Elfogták a batajnicai kislány meggyilkolásával gyanúsított személyt
A gyanúsított többszörös visszaeső
Betűméret:             

Elfogták a 14 éves Ivana Podraščić meggyilkolásával gyanúsított személyt, jelentette be ma Nebojša Stefanović szerbiai belügyminiszter. A több mint két hónapja eltűnt batajnicai kislány holttestét a belgrádi Rakovica községben találták meg.

A belügyminiszter közlése szerint már letartóztatták a gyilkossággal gyanúsított, büntetett előéletű férfit, kihallgatása folyamatban van. Stefanović elmondása szerint a férfi a gyanú szerint megerőszakolta a kislányt, majd egy kapával fejbe vágta, takaróba és szivacsba tekerte a testét, majd elásta egy kibérelt rakovicai házban. A bűncselekményre úgy derült fény, hogy egy nő nemrégiben erőszakról tett bejelentést, majd ennek nyomán a rendőrség megtalálta azt a házat, ahol Ivanát is meggyilkolták. A belügyminiszter elmondása szerint a gyanúsított többszörös visszaeső bűnöző, akit korábban már rablásért és minősített lopásért elítéltek, egy idős nő meggyilkolásáért pedig korábban hét év börtönt kapott.

Milorad Veljović rendőrigazgató a sajtótájékoztatóan azt mondta, nehéz ma rendőrnek lenni és ilyen embertelen tettekkel szembesülni. „Ott voltam ma a helyszínelésnél, emberként és szülőként nagyon megviselt, borzalmas dolgot láttam” – fogalmazott.

A rendőrigazgató elárulta, egy nő szeptember 29-én tett bejelentést a rendőrségnél nemi erőszak miatt. „Azon az ügyön dolgozva eljutottunk az elkövetőhöz, aki azonban sajnos egy másik szörnyű bűncselekményt is elkövetett. Az Ivana utáni két hónapos nyomozás után kiderült, hogy ez a férfi megerőszakolta és megölte” – mondta el Veljović.

„Társadalomként kell egyesülnünk az ilyen bűncselekmények elleni harcban. Preventív módon kell fellépnünk, hogy ilyen dolgok többé ne történjenek” – hangoztatta a belügyminiszter.

A kislány a szülők állítása szerint július 29-én anyai engedéllyel ment el otthonról a barátaival „szórakozni”, azóta senkinek sem jelentkezett. Az anyjának azt mondta, zimonyi (Zemun) barátaival lesz. Egyébként közvetlenül az iskolaév vége előtt alig járt be az órákra.

A kislány eltűnését az apa jelentette a rendőrségnek, azóta a kislányt eltűntként tartották számon. A szülők azt állították, hogy lányuk már többször elszökött otthonról, de soha nem fordult elő, hogy ilyen hosszú időre eltűnt volna, s nem jelentkezik. A zimonyi szociális központ – amelynek felügyelete alá tartozott a család 2006 és 2009 között – a kislány eltűnéseit „menekülés történeteként” tartotta számon.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban