Szerbia
Stefanović: A belügyminisztérium biztosította a polgárok számára a nemzeti méltóságot
Betűméret:             

A belügyminisztérium Szerbia minden polgára számára biztosította a nemzeti méltóságot, s felelősségteljesen és professzionális módon látta el összes kötelezettségét, jelentette ki Nebojša Stefanović belügyminiszter Saša Janković ombudsman bírálatára válaszolva.

Stefanović azt üzente, az ombudsman feladata mindenekelőtt az, hogy ismerje Szerbia törvényeit, s hogy, amennyiben nyilvánosan közli, ellenőrizze mindnek, úgy a belügyminisztériumnak, mint a rendfenntartó erőknek és az RTS-nek is a kötelességét és a hatáskörét az olyan nyilvános eseményeken, mint amilyen a Szerbia-Albánia mérkőzés volt.

„Téjékoztatom Saša Janković ombudsmant, hogy a sportrendezvényeken történő erőszak és helytelen vielkedés megakadályozásáról szóló törvény szabályozza a rendfenntartó erők fellépését a stadionokban” – áll a belügyminiszter közleményében.

Mint mondja, a biztonsági szolgálat kötelessége figyelmeztetni azt a személyt, aki zavarja a stábot élő adásban, s ha a rendfenntartó észreveszi, fel kell szólítania a személyt, hogy menjen el onnan, vagy hívnia kell a rendőrség embereit, hogy azok a törvény szerint járjanak el.

Stefanović hangsúlyozza, hogy ebben az esetben a rendfenntartó erők vagy a Szerbiai Rádió-Televízió képviselői nem kérték a rendőröket, hogy védjék a kommentátort a mérkőzés alatt, és biztosítsanak zavartalan közvetítést.

„Ugyanakkor nem teljesen világos számomra, Saša Janković milyen minőségben említi az RTS-t, mivel nem az RTS védője, hanem a polgároké. Egyetlen egyszer sem említettem, hogy az újságírók vagy az operatőrök a hibásak, hanem az RTS reakcióját kértem az RTS élő adásában kétszer is megismételt mulasztás ügyében, amikor is a kamerák előtt brutálisan sértegették országunk miniszterelnökét” – szögezi le a belügyminiszter a közleményben.

A közleményben arról is szólnak, hogy a belügyminiszter meghagyta a rendőrségnek, hogy mielőbb kerítsék kézre az albén pékségek támadóit.

„Tájékoztatom a nyilvánosságot és a polgári jogvédőt, hogy elrendeltem a rendőrségnek, hogy a legrövidebb határidőn belül találja meg az albán nemzetiségű polgárok üzlethelyiségeit ért támadások elkövetőit, ahogy akkor is tettem, amikor Preševóban szerb nemzetiségű polgáraink házait támadták meg” – közölte Stefanović. (021)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban