Szerbia
Letartóztatták Miroslav Bogićevićet
Betűméret:             

A szerbiai rendőrség letartóztatta Miroslav Bogićević üzletembert, a Farmakom BT tulajdonosát, aki éppen megpróbálta elhagyni az országot.

Bogićevićet a belgrádi Nikola Tesla reptéren tartóztatták le néhány órával ezelőtt. A hírhedt szabácsi (Šabac) üzletember két másik közismert üzlettársával, Goran Perčevićtyel és Željko Žinićtyel együtt került az utóbbi időben a média figyelmének középpontjába, mert feltehetően visszaéléseket követtek el milliós összegű hitelek felvételekor.

A Farmakom BT cégcsoport tulajdonosa elleni vizsgálatot nemrégiben zárta le a rendőrség. A gyanú szerint egy hitelfelvétel során több mint 20 millió eurós kárt okozott a Gazdasági Banknak (Privredna banka) és az államnak. Az elmúlt napokban olyan spekulációk láttak napvilágot, hogy letartóztatása már csak napok kérdése.

Mint arról hírt adtunk, Goran Perčevićet, aki egyébként a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) egykori tisztségviselője és a 2012. év üzletembere, mintegy tíz nappal ezelőtt tartóztatták le. Aleksandar Vučić szerbiai kormányfő akkor azt mondta, Bogićević Perčevićtyel és egyes politikusokkal együtt több millió eurós hiteleket vett fel a Szerb Banktól (Srpska banka), biztosítékként pedig terméketlen földeket adott.

A Beta szerint Bogićević több mint 450 millió euróval tartozik bankoknak, és további 1,6 milliárd dinárral a szerbiai adóhivatalnak. Bogićevićet a Politika napilap megvásárlási ügye kapcsán már ismeri a nyilvánosság, de a zombori akkumulátorgyár és a szabácsi tejgyár tulajdonosaként is elhíresült.

A tulajdonában levő Farmakom cégcsoportnak tíz szerbiai és öt külföldi leányvállalata van, írja a szerbiai sajtó.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Harmadik napja keresik a kétéves Danka Ilićet, miután a terepi kutatást tegnap felfüggesztették. A Bor melletti Banjsko Polje település átkutatása után a rendőrség bejelentette, hogy felfüggeszti a keresést, mert minden jel arra utal, hogy a lány nincs ezen a 10 négyzetkilométeres területen. A rendőrség közölte, hogy...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:19 ]
Ellentétben a Szerbiába érkező orosz fehér emigrációval, amely száz évvel ezelőtt történt és mély hatást gyakoroltaz országban, elsősorban az építészetben, a mai bevándorlók informatikával és kereskedelemmel foglalkozó emberek, közölte ma a NIN magazin. Egyes adatok szerint 2022 februárja óta több mint 220 ezer...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:52 ]
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa ma tartja meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójának 25. évfordulója alkalmából, jelentette be Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ képviselőjének helyettese. „Ismételten kértük, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa tartsa meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójáról....
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:18 ]
Beolvasás folyamatban