Szerbia
Megnövelték a vámhivatalnokok számát a határátkelőhelyeken az ünnepekre
Betűméret:             

Felkészülten várták be a szerbiai határátkelőhelyeken az ünnepek miatt kialakuló tömeget – közölte Snežana Karanović, a vámigazgatóság igazgatóhelyettese.

Elmondása szerint egyrészt növelték a vámhivatalnokok számát, másrészt pedig olyan utasítást adtak nekik, hogy a szükséges vámolást a lehető leggyorsabban végezzék el.

Karanović hangsúlyozta, már megszokott, hogy ebben az időszakban megnő a határátkelők forgalma, méghozzá az Európai Unióval közös határoknál.

„A határátkelőknél növeltük a dolgozó vámhivatalnokok számát. Figyelemmel követjük a helyzetet. Minden sávot megnyitottunk, hogy gyorsabb legyen az utasok és az áru fogalma. Külön felhívtuk a vámhivatalnokok figyelmét arra, hogy a szükséges vámellenőrzést a lehető leggyorsabban folytassák le” – magyarázta Karanović.

Hozzátette, a Szerbiába beutazni szándékozók minden szükséges információt megtalálnak a vámigazgatóság honlapján arról, hogy milyen termékeket hozhatnak át a határon, hogyan hozhatnak be vagy vihetnek ki készpénzt, illetve a kedvenceik szállításáról is tájékozhatnak.

A kábítószerek lefoglalásáról szólva elmondta, idén ötször több drogot foglaltak le, mert felszerelték dolgozóikat mobilszkennerekkel, ezeket pedig a leginkább rizikós átkelőknél használják. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban