Szerbia
Folytatódik a tanügyesek sztrájkja, 17-én ismét tüntetnek
Betűméret:             

A szerbiai tanügyi dolgozók két szakszervezetének sztrájkbizottsága közlése szerint folytatják a sztrájkot, továbbá március 17-ére „nagy tiltakozást” jelentettek be az oktatási minisztérium épülete elé.

Ez a tiltakozó megmozdulás jelöli majd a tanügyi sztrájk ötödik hónapjának kezdetét. A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniójának (USPRS) és a Szerbiai Tanügyben Dolgozók Szakszervezetének (SRPS) közlése szerint ez a szerbiai tanügyesek valaha volt leghosszabb sztrájkja.

„Folytatódik a tanügyi dolgozók sztrájkja, és egészen addig nem ér véget, amíg Srđan Verbić oktatási miniszter nem a kormány január 27-én elfogadott dokumentuma szerint jár el, és alá nem írja a külön kollektív megállapodást meg a vitatott kérdések megoldásáról szóló megállapodást minden egyes tanügyi szakszervezettel” – áll a szervezetek közleményében.

Az USPRS és az SRPS állítása szerint a többi szakszervezet számos tagja is mellettük áll, és a sztrájk 700–1000 iskolában folytatódott, pont annyiban, mint ahányban a négy szakszervezet közös sztrájkja idején is tiltakoztak.

Közleményükben leszögezik: ez arra kötelezi az oktatási minisztert, hogy folytassa a tárgyalásokat annak érdekében, hogy mindkét fél számára elfogadható megállapodásra jussanak.

„Azzal, hogy (talán) feldühödött és elhallgatott, a miniszter rombolja a többség akaratának demokratikus elvét” – szögezték le. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban