Szerbia
44 millió eurós kábítószerfogás, egy szerb és két horvát állampolgár őrizetben
Betűméret:             

A szerb, a spanyol és a horvát rendőrség közös akciójának eredményeként 1,1 tonna kokaint foglaltak le, ami az utóbbi évek egyik legnagyobb kábítószerfogását jelenti.

“A spanyol felségvizeken hajózó Amsterdamer yachton, speciálisan kiképzett tárolókban találták meg az 1,1 tonnányi kokaint, amelyet Dél-Amerikában rakodtak be és a szállítmány Nyugat-Európa felé tartott”, magyarázta Nebojša Stefanović szer belügyminiszter, hozzátéve, az akcióban három személyt tartóztattak le, egy szerb és két horvát állampolgárt, akik alaposan gyanúsíthatók a drogcsempészettel.

Az elkobozott kokain értéke mintegy 44 millió euró, közölte a belügyminisztérium, s közleményükben kiemelték, ennek az akciónak a keretében ugyanezen a napon Valenciában több, ehhez a bűnözői csoporthoz tartozó személyt vettek őrizetbe.

Stefanović kiemelte, ez volt a három ország rendőrségének egyik legnagyobb közös akciója, amelynek célja a nagy drogszállítmányok célba érésének megakadályozása. Ezek az “üzletek” általában Dél-Amerika és Európa között bonyolódnak le.

“Ezzel ismétetlen azt bizonyítottuk, hogy Szerbia elkötelezett a kábítószer elleni harcban és a szerb rendőrség kész és képes arra, hogy akár a tonnákban mérhető, a drogkartellek által Európába küldött kábítószer szállítmányt is feltartóztassa”, mondta Stefanović, aki hangsúlyozta, a belügyminisztérium továbbra is éberen őrzi az ország biztonságát és így akadályozza meg, hogy a kábítószer Szerbia városainak utcáira kerüljön.

Az elkobzott kokain rendkívül jó minőségű, nagy tisztaságú, áll a közleményben, amely arra is kitér, hogy a szerb rendőrség ezen akcióját is a szervezett bűnözés elleni ügyészséggel együtt bonyolították le.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Harmadik napja keresik a kétéves Danka Ilićet, miután a terepi kutatást tegnap felfüggesztették. A Bor melletti Banjsko Polje település átkutatása után a rendőrség bejelentette, hogy felfüggeszti a keresést, mert minden jel arra utal, hogy a lány nincs ezen a 10 négyzetkilométeres területen. A rendőrség közölte, hogy...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:19 ]
Ellentétben a Szerbiába érkező orosz fehér emigrációval, amely száz évvel ezelőtt történt és mély hatást gyakoroltaz országban, elsősorban az építészetben, a mai bevándorlók informatikával és kereskedelemmel foglalkozó emberek, közölte ma a NIN magazin. Egyes adatok szerint 2022 februárja óta több mint 220 ezer...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:52 ]
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa ma tartja meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójának 25. évfordulója alkalmából, jelentette be Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ képviselőjének helyettese. „Ismételten kértük, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa tartsa meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójáról....
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:18 ]
Beolvasás folyamatban