Szerbia
A pénzügyminiszter szerint egymillió polgár nyugdíja és fizetése növekszik
Betűméret:             

Növelni fogják a nyugdíjak és az állami bérek összegét, erősítette meg ma Dušan Vujović szerbiai pénzügyminiszter, aki a Pink Televízió vendégeként emlékeztetett, hogy a kormányfő ígérete szerint is nagyon hamar sor kerül a béremelésre.

„Egymillió és százezer, illetve egymillió és kétszázezer személy számára lesz növelés” – fogalmazott Vujović, aki szerint minden eddiginél magasabb összegű fizetéssel és nyugdíjjal rendelkeznek majd azok, akiknek tavaly októberben nem is csökkentették a juttatását.

Szavai szerint a többi érintett számára ez a növelés részben kompenzálja majd azt a csökkentést, amely elengedhetetlenül fontos volt tavaly ahhoz, hogy megkezdődjenek a reformfolyamatok.

„Számunkra az a fontos, hogy fokozatosan dolgozzunk, és fenntartható szintet érjünk el” – szögezte le a pénzügyminiszter, aki szerint jelenleg egy hároméves terápián esünk át.

„Célunk az, hogy egy olyan helyzetet teremtsünk, amelyben a nyugdíjak és az állami bérek tartós növelésével számolhatunk 2017 után” – mondta Vujović, aki szerint az utolsó fázisába lépett az előkészítése annak, hogy érezhetővé váljanak a jólét első elemei. Szerinte már most észlelhető javulás abban a tekintetben, hogy az árak rendkívül stabilak, a reáljövedelmek pedig teljes védelmet élveznek.

Vujović leszögezte: Szerbiát a legsikeresebb országok egyikeként emlegetik, amely példaként szolgálat mindenki számára, ugyanis a nehéz ügyeket a lehető legjobb módon hajtja végre. Szavai szerint jók az eredmények, a gazdaság növekedésnek indult, a hiány valószínűleg 1,2 vagy 1,3 százalékos, de a várakozások szerint legfeljebb 3,5 százalékot tesz majd ki.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Harmadik napja keresik a kétéves Danka Ilićet, miután a terepi kutatást tegnap felfüggesztették. A Bor melletti Banjsko Polje település átkutatása után a rendőrség bejelentette, hogy felfüggeszti a keresést, mert minden jel arra utal, hogy a lány nincs ezen a 10 négyzetkilométeres területen. A rendőrség közölte, hogy...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:19 ]
Ellentétben a Szerbiába érkező orosz fehér emigrációval, amely száz évvel ezelőtt történt és mély hatást gyakoroltaz országban, elsősorban az építészetben, a mai bevándorlók informatikával és kereskedelemmel foglalkozó emberek, közölte ma a NIN magazin. Egyes adatok szerint 2022 februárja óta több mint 220 ezer...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:52 ]
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa ma tartja meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójának 25. évfordulója alkalmából, jelentette be Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ képviselőjének helyettese. „Ismételten kértük, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa tartsa meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójáról....
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:18 ]
Beolvasás folyamatban