Szerbia
Szigorú biztonsági intézkedések várhatók a belgrádi EBESZ-konferencián
Betűméret:             

A terrorveszély, a szíriai helyzet és a migránsválság lesznek várhatóan a fő témák az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Miniszteri Tanácsának csütörtökön kezdődő kétnapos konferenciáján Belgrádban, amelyet több mint hétezer rendőr biztosít.

Fokozott biztonsági intézkedések mellett rendezik meg a találkozót, amelyen az EBESZ 57 tagországa, valamint 11 ázsiai és földközi-tengeri partnere vesz részt. December 3-án és 4-én a szerb fővárosban több mint 40 külügyminiszter - közöttük a magyar, az amerikai, az uniós és az orosz diplomácia vezetője - folytat kétoldalú megbeszéléseket, illetve vesz részt a miniszteri konferencián.

A várakozások szerint tárgyalóasztalhoz ülhet a török és az orosz külügyminiszter is, ez lenne az első hivatalos találkozó azt követően, hogy a török légierő a múlt héten lelőtt egy orosz vadászbombázót a szíriai-török határ térségében. A szervezők viszont azt is közölték, hogy annyira szigorú protokollt alkalmaznak, hogy ha a két fél nem akar találkozni egymással, "véletlenül nem futhatnak össze".

A rendezvényt több mint hétezer rendőr biztosítja, rendkívül stzigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be, és mesterlövészek felügyelik a belgrádi Kombank Aréna területét, amelyet a konferencia céljaira alakítottak át. Szergej Lavrov orosz, valamint John Kerry amerikai külügyminisztert emellett saját testőrei és biztonsági szolgálatai is védik majd.

Ivica Dačić, a soros EBESZ-elnökséget ellátó Szerbia külügyminisztere kijelentette: ilyen nagyságrendű diplomáciai esemény az utóbbi 25 évben nem volt Szerbiában, a mostani rendezvény csak az el nem kötelezett országok 1989-es konferenciájához hasonlítható.(MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban