Szerbia
Putyin: Oroszország számít a Szerbiával való kapcsolata további fejlődésére
Betűméret:             

Aleksandar Vučić miniszterelnök csütörtökön Moszkvában találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akivel fontos kérdésekről és a két ország politikai és gazdasági viszonyának további fejlesztéséről tárgyalt.

Vlagyimir Putyin ma reményét fejezte ki, hogy az új szerb kormányban, bármilyen is lesz az összetétele, a fontos helyeket olyan emberek foglalják majd el, akik figyelmet szentelnek a Szerbia és Oroszország közötti viszony fejlesztésének, írja a RIA Novosti hírügynökség.

„Pártjuk meggyőzően nyert. Emellett bizonyos számú helyet kaptak a parlamentben szövetségeseik. Tudom, hogy a közeljövőben megalakul a kormány. Reményemet szeretném kifejezni, hogy – összetételétől függetlenül – olyan emberek foglalnak majd helyet a kormányban, akik jelentős figyelmet szentelnek az államaink közötti viszony fejlesztésének” – közölte Putyin Aleksandar Vučić szerb miniszterelnökkel folytatott találkozóját követően.

Vučićnak azt üzente, hogy továbbra is dolgozni fognak az államközi kapcsolatok erősítén, s gratulált neki a választásokon aratott győzelméhez.

Vučić megígérte, hogy mindent megtesz az Oroszországgal ápolt viszony fejlesztése érdekében.

„Számunkra nagyon sokat jelent az Orosz Föderációval ápolt viszony” – közölte a szerb miniszterelnök, s hozzátette, külön értékelik Putyin személyes hozzájárulását a két ország viszonyának fejlesztéséhez.

Kiemelte, az új szerb kormány június közepéig megalakul.

„Számunkra megtiszteltetés és kötelesség megtenni mindent annak érdekében, hogy fejlesszük kapcsolatainkat az Orosz Föderációval minden területen, gazdaságin és politikain egyaránt” – húzta alá Vučić.

A közlemény kiemeli, a két vezető megállapította, a szerb és az orosz nép őszinte és igaz barátságát a jövőben még konkrétabb és sikeresebb együttműködéssel kell megpecsételni a társadalmi élet minden szférájában.

A szerb miniszterelnök megköszönte Putyinnak a politikai támogatást, melyet Oroszország nyújt a Szerb Köztársaság területi integritásának megóvása érdekében.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban