GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. május 18. [16:48]

Történészek: Már három évtizede a szerbek a „rossz fiúk‟

Történészek: Már három évtizede a szerbek a „rossz fiúk‟
Fotó:

A sztereotípiák szerint a szerbek már három évtizede „rossz fiúk‟, függetlenül attól, hogy nagyon sok oka lehetne az embereknek arra, hogy a szerbek „jó oldalát‟ is meglássák, vélik a történészek.

Milan Protić és Čedomir Antić történészek szerint nagyon sok idő, kulturált politika és türelem kell ahhoz, hogy a szerbek átlépjenek ezen a sztereotípián, írja a Tanjug.

Szerbiának mindenekelőtt azon kellene dolgoznia, hogy rendbe tegye saját társadalmát és az elit réteget, amely világszerte hozzájárul ennek a képnek a kialakításához, és akkor majd a külföldi sajtó sem tartja a szerbeket kötekedőnek, lobbanékonynak és bűnösnek mindenért, ami a Balkánon történik, véli a két történész.

A külföldi sajtó, főként a Beldocs fesztiválon történt incidens után, amikor Bernard-Henri Lévy filozófust megdobták egy tortával, sietve közölte, hogy Szerbia egy politikailag instabil ország Európa perifériáján, ahol nem létezik politikai kultúra, alapvető nevelés, fegyelem és rend sem.

Lévy egyébként a tortát válaszként kapta egy dokumentumfilm miatt, amelyben a szerbeket hibáztatja a 90-es évek összes szörnyűsége miatt, de ez a sztereotípia már harminc éve ismétlődik.

Ez alatt az idő alatt azonban nagyon sok minden történt, sok esetben Szerbia tartózkodott az ilyen megnyilvánulásoktól, hogy megmutassa saját európai és emberi arcát a világnak.


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. október 19. [21:02]

Aleksandar Vučić szerb elnök megtekintette a Sloboda 2017 rendezvény utolsó próbáit a Batajnicánál lévő reptéren, és kiemelte, hogy a polgárok holnap a szerb... >>

2017. október 19. [11:38]

A dél-szlovákiai Vágsellye településen letartóztatott 62 külföldi személyből álló csoport szerbiai tagjai egy dél-koreai vállalatnak dolgoztak.Az illegális... >>

2017. október 18. [19:06]

Belgrád és Pristina párbeszédének folytatását szorgalmazza Aleksandar Vučić államfő és Kyle Scott, az Egyesült Államok belgrádi nagykövete.Fővárosi találkozójukon... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.12 dinár
1 dollár 100.94 dinár
100 forint 38.61 dinár
100 dinár 258.95 forint
Heti kérdés
Támogatja-e Katalónia függetlenségét?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka