GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. június 19. [12:31]

Az SNS egyhangúlag támogatta Ana Brnabić kormányfővé választását

Az SNS egyhangúlag támogatta Ana Brnabić kormányfővé választását
Fotó: Tanjug
Marija Obradović

A Szerb Haladó Párt (SNS) egyhangúlag támogatta Aleksandar Vučić javaslatát, hogy Ana Brnabić legyen az új miniszterelnök, tájékoztatott Marija Obradović pártalelnök, miután a haladók képviselői konzultáltak a szerb elnökkel a kérdés kapcsán.

Obradović elmondása szerint, habár eltérő vélemények fogalmazódtak meg a Vučić és a párt képviselői között zajló párbeszéd során, mind a száz képviselő egyhangúlag támogatta vezetőjük javaslatát, írja a Beta.

Hozzátette, a szerb parlamentben a hét végéig megkezdődik az új kormány megalakításáról szóló vita.

Marija Obradović arról is beszámolt, hogy csütörtökig folytatódnak a tárgyalások a koalíciós partnerekkel, hogy kiderüljön lesz-e elegendő képviselő, aki támogatja Ana Brnabić megválasztását, s hozzátette, nehéz feladat előtt állnak, hogy „megszámolják, lesz-e a szkupstinában több mint 125 támogató szavazat”.

„Ha nem lesz meg, újra választások lesznek. Senki közülünk nem rajong ezért az ötletért, de egyszerűen bizonyos dolgokat nem lehet erőszakkal véghezvinni” – közölte.

Aleksandar Vučič államfő és a haladók vezetője a konzultációról távozva annyit mondott, hogy „nem volt könnyű, de hiszi, hogy minden rendben lesz”.

A sajtó az elmúlt napokban arról cikkezett, hogy a haladókon belül nincs egyetértés a kérdés kapcsán, s kérdéses, hogy meglesz-e a parlamenti többség Brnabić kormányfővé választásához.


2017. június 24. [15:28]

Szombaton Belgrádban találkozott egymással Johannes Hahn, az EU bővítési biztosa és Ana Brnabić kormányfőjelölt. “Jó találkozó volt ez Ana Brnabićtyal, a... >>

2017. június 24. [11:53]

Megkezdődött a minisztériumokról szóló törvény vitája a szerb parlamentben szombaton, a várakozások szerint a képviselők hétfőn szavaznak a jogszabályról, amelynek... >>

2017. június 23. [21:06]

Megváltoztunk és készek vagyunk tovább változni, újra és újra, napról napra – mondta Aleksandar Vučić ünnepélyes államfői beiktatásán az újbelgrádi Szerbia... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 121.75 dinár
1 dollár 109.05 dinár
100 forint 39.35 dinár
100 dinár 254.1 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Megengedheti -e magának, hogy az idén elutazzon nyaralni?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve