GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. június 19. [12:31]

Az SNS egyhangúlag támogatta Ana Brnabić kormányfővé választását

Az SNS egyhangúlag támogatta Ana Brnabić kormányfővé választását
Fotó: Tanjug
Marija Obradović

A Szerb Haladó Párt (SNS) egyhangúlag támogatta Aleksandar Vučić javaslatát, hogy Ana Brnabić legyen az új miniszterelnök, tájékoztatott Marija Obradović pártalelnök, miután a haladók képviselői konzultáltak a szerb elnökkel a kérdés kapcsán.

Obradović elmondása szerint, habár eltérő vélemények fogalmazódtak meg a Vučić és a párt képviselői között zajló párbeszéd során, mind a száz képviselő egyhangúlag támogatta vezetőjük javaslatát, írja a Beta.

Hozzátette, a szerb parlamentben a hét végéig megkezdődik az új kormány megalakításáról szóló vita.

Marija Obradović arról is beszámolt, hogy csütörtökig folytatódnak a tárgyalások a koalíciós partnerekkel, hogy kiderüljön lesz-e elegendő képviselő, aki támogatja Ana Brnabić megválasztását, s hozzátette, nehéz feladat előtt állnak, hogy „megszámolják, lesz-e a szkupstinában több mint 125 támogató szavazat”.

„Ha nem lesz meg, újra választások lesznek. Senki közülünk nem rajong ezért az ötletért, de egyszerűen bizonyos dolgokat nem lehet erőszakkal véghezvinni” – közölte.

Aleksandar Vučič államfő és a haladók vezetője a konzultációról távozva annyit mondott, hogy „nem volt könnyű, de hiszi, hogy minden rendben lesz”.

A sajtó az elmúlt napokban arról cikkezett, hogy a haladókon belül nincs egyetértés a kérdés kapcsán, s kérdéses, hogy meglesz-e a parlamenti többség Brnabić kormányfővé választásához.


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. október 23. [20:30]

A brit Express portál közzétette annak a tíz országnak a listáját, amelyek, mint állítják, jelenleg a leginkább veszélyeztetik az Európai Uniót, s köztük van Szerbia... >>

2017. október 23. [12:19]

Ha októberben parlamenti választásokat tartanának Szerbiában, a Szerb Haladó Párt (SNS) 55 százalékot szerezne, írja a Večernje novosti az Ipsos felmérésére hivatkozva.... >>

2017. október 22. [16:45]

Belgrádban ma tartotta alakuló közgyűlését a Néppárt (Narodna stranka), amely elnökévé Vuk Jeremić korábbi külügyminisztert választották.Az alakuló közgyűlésen jelenlévő... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.25 dinár
1 dollár 101.37 dinár
100 forint 38.66 dinár
100 dinár 258.67 forint
Heti kérdés
Támogatja-e Katalónia függetlenségét?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka