GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. június 19. [16:47]

Haladópárti frakcióvezető: Aki Ana Brnabić ellen van, az Vučić ellen van

Haladópárti frakcióvezető: Aki Ana Brnabić ellen van, az Vučić ellen van
Fotó: Tanjug
Aleksandar Martinović

A Szerb Haladó Párt (SNS) képviselőcsoportja egységesen Ana Brnabić kormányfővé választása mellett teszi le voksát, jelentette ki Aleksandar Martinović, az SNS frakcióvezetője.

Emellett azt is elmondta, hogy a párt álláspontja szerint az új kormányfő megválasztásához szükséges többséget azoknak a pártoknak kell biztosítaniuk, amelyek az Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik listán szerepeltek.

Martinović hozzátette, az SNS-en belül arra számítanak, hogy a döntést minden parlamenti képviselőcsoport támogatni fogja, amelyik ezen a választási listán volt, s Ana Brnabić mellett voksol az SDPS, a PUPS, a Szocialista Mozgalom, a Népi Parasztpárt és az Egyesült Parasztpárt.

„A legerősebb politikai párt, az SNS álláspontja az, hogy biztosítanunk kell a parlamenti többséget az új kormány megválasztásához, s ezt a többséget azoknak a frakcióknak kell biztosítaniuk, amelyek az Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik egységes választási listán szerepeltek” – mondta Martinović a Tanjugnak.

A frakcióvezető arra is emlékeztetett, hogy Vučić az elnökválasztáson közel 56 százalékot szerzett, így ez elvi álláspont.

„Az, aki nem fog szavazni, vagy aki Ana Brnabić ellen voksol, tulajdonképpen Aleksandar Vučić ellen foglal álláspontot. Az SNS nem szeretné megengedni, hogy bárki zsarolja őt, s olyan politikai helyzetbe se szeretnénk kerülni, hogy bárkitől függjünk” – húzta alá Martinović.

A többi politikai pártnak azt üzente, jól gondolják meg, hogy megszavazzák-e az új kormányt, kiemelve, hogy az, aki nem szavaz, véleménye szerint, saját magát zárja ki a haladókkal alkotott koalícióból.


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. október 21. [15:04]

Szerbiában az idén a tavalyihoz képest fele annyit hamisított pénzt foglaltak le. A hamisítók körében a legnépszerűbbek az 50 eurós, a 100 dolláros és az 1000 dináros... >>

2017. október 20. [18:05]

Szerbiának stabilitásra, fejlődésre és növekedésre van szüksége, ennek alapfeltétele pedig a béke, üzente Aleksandar Vučić államfő.Leszögezte, „Szerbia erős és... >>

2017. október 20. [18:02]

Szerbia és Oroszország a történelem legnehezebb pillanataiban is egymás mellett állt, és a közös történelem meghatározza a két ország jövőbeli kapcsolatát is - hangzott... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.18 dinár
1 dollár 100.87 dinár
100 forint 38.69 dinár
100 dinár 258.45 forint
Heti kérdés
Támogatja-e Katalónia függetlenségét?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka