GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. június 19. [16:47]

Haladópárti frakcióvezető: Aki Ana Brnabić ellen van, az Vučić ellen van

Haladópárti frakcióvezető: Aki Ana Brnabić ellen van, az Vučić ellen van
Fotó: Tanjug
Aleksandar Martinović

A Szerb Haladó Párt (SNS) képviselőcsoportja egységesen Ana Brnabić kormányfővé választása mellett teszi le voksát, jelentette ki Aleksandar Martinović, az SNS frakcióvezetője.

Emellett azt is elmondta, hogy a párt álláspontja szerint az új kormányfő megválasztásához szükséges többséget azoknak a pártoknak kell biztosítaniuk, amelyek az Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik listán szerepeltek.

Martinović hozzátette, az SNS-en belül arra számítanak, hogy a döntést minden parlamenti képviselőcsoport támogatni fogja, amelyik ezen a választási listán volt, s Ana Brnabić mellett voksol az SDPS, a PUPS, a Szocialista Mozgalom, a Népi Parasztpárt és az Egyesült Parasztpárt.

„A legerősebb politikai párt, az SNS álláspontja az, hogy biztosítanunk kell a parlamenti többséget az új kormány megválasztásához, s ezt a többséget azoknak a frakcióknak kell biztosítaniuk, amelyek az Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik egységes választási listán szerepeltek” – mondta Martinović a Tanjugnak.

A frakcióvezető arra is emlékeztetett, hogy Vučić az elnökválasztáson közel 56 százalékot szerzett, így ez elvi álláspont.

„Az, aki nem fog szavazni, vagy aki Ana Brnabić ellen voksol, tulajdonképpen Aleksandar Vučić ellen foglal álláspontot. Az SNS nem szeretné megengedni, hogy bárki zsarolja őt, s olyan politikai helyzetbe se szeretnénk kerülni, hogy bárkitől függjünk” – húzta alá Martinović.

A többi politikai pártnak azt üzente, jól gondolják meg, hogy megszavazzák-e az új kormányt, kiemelve, hogy az, aki nem szavaz, véleménye szerint, saját magát zárja ki a haladókkal alkotott koalícióból.


2017. augusztus 20. [19:53]

A folyamatosan intenzív forgalom továbbra is hosszú, több órás várakozást eredményez a határátkelőkön, közölte vasárnap este a Szerbiai Motoros Szövetség (AMSS). A... >>

2017. augusztus 20. [9:29]

A gimnáziumi oktatás megreformálásának célja, az éppen elkészült terv alapján, a gimnazisták számának a növelése, azaz, hogy innen kerüljön ki az össz középiskolások 40... >>

2017. augusztus 19. [21:21]

Tovább erősítjük az információcserét a szerb és a magyar hadsereg között, hogy hatékonyabban tudjunk fellépni az illegális migrációval és a terrorizmussal szemben -... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 119.29 dinár
1 dollár 101.63 dinár
100 forint 39.22 dinár
100 dinár 254.97 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Ön szerint kedvező fogadtatásra találnak-e a belgrádi vezetők Koszovó-kezdeményezései?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve