Szerbia
Trieszt: Brnabić és Merkel Szerbia uniós csatlakozásáról
Betűméret:             

Ana Brnabić szerb kormányfő ma a nyugat-balkáni országok trieszti csúcstalálkozóján kétoldalú megbeszélést folytatott Angela Merkel német kancellárral.

Brnabić és Merkel Szerbia európai uniós csatlakozásáról tárgyaltak, azokról a lépésekről, amelyeket az ország tesz az EU-tagság felé vezető úton, illetve az elmúlt időszak gazdasági reformjainak és a pénzügyi konszolidációnak az eredményeiről.

Paolo Gentiloni olasz kormányfő figyelmeztette az Európai Uniót, hogy továbbra is nyitva kell tartania ajtaját a nyugat-balkáni országok csatlakozása előtt, írja a Tanjug.

Gentiloni szerint az EU ellenkező esetben azt kockáztatja, hogy Oroszország és más nagyhatalmak nagyobb befolyásra tesznek szert a régióban, közölte az AP.

Az olasz kormányfő az EU és a nyugat-balkáni országok negyedik csúcstalálkozójának végén elmondta: az uniós bővítés nem a sarkon túl várja az országokat, de ettől függetlenül fenn kell tartani annak konkrét lehetőségét a nyugat-balkáni országok számára, amelyek az unióba tartanak, ideértve Szerbiát is.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban