GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. július 15. [18:37]

Torlódás a montenegrói határátkelőkön, verekedés is volt

Torlódás a montenegrói határátkelőkön, verekedés is volt
Fotó:
A Jabuka átkelőn is várni kellett a nap folyamán

A Szerbia és Montenegró közötti gostuni határátkelőn hatalmas a tömeg, az utasok órákat várnak, hogy átléphessék a határt, a nap folyamán már verekedés is volt.

A szerbiai határrendőrség szombat délutáni adatai szerint a gostuni határátkelőn 2-3 órás a várakozási idő, ezért inkább a Jabuka vagy a Mehov Krš átkelőt javasolják.

A Blic riportere a helyszínről jelentette, hogy a kocsisor három kilométeres, a várakozás többórás, s a nap folyamán volt néhány incidens is.

„Főként szerbiai rendszámú autók várakoznak arra, hogy bejussanak Montenegróba, az emberek fáradtak és türelmetlenek, információt legfeljebb az ellenkező irányból érkező autósoktól kapnak, akik azt tanácsolják, forduljanak vissza és keressenek másik átkelőt, mert itt káosz van”, mondta a Blic munkatársa, hozzátéve, a nap folyamán leszámolásokra is sor került, s a rendőrség is beavatkozott, egy újvidéki rendszámú, a sorba oldalról befurakodó kocsi útját például elzárták és „móresre akarták tanítani” a vezetőjét.

A szerb oldalon Gostunnál szombaton reggel mindössze egy sávot nyitottak meg, s emiatt torlódott fel a gépkocsisor. Később viszont, amikor látták a tömeget, a rendőrök és a vámosok szinte minden ellenőrzés nélkül engedték át a kocsikat.


2017. szeptember 20. [12:43]

A szerbiai nyugdíjasok, a kormány bejelentése szerint, novemberben 6.000 dináros egyszeri támogatásban részesülnek, a januári nyugdíjuk pedig öt százalékkal lesz több,... >>

2017. szeptember 20. [12:37]

Szerbia folyamatos előrelépéseket tesz a politikai, jogi és gazdasági programok ambíciózus reformjában, véli David McAllister, az Európai Parlament szerbiai... >>

2017. szeptember 20. [12:08]

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője ismét megbeszélést folytatott Szerbia és Koszovó elnökével, Aleksandar Vučićtyal és Hashim... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.93 dinár
1 dollár 99.02 dinár
100 forint 38.56 dinár
100 dinár 259.33 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve