GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. július 16. [15:27]

Az akció fedőneve Ares: 360 személyt vettek őrizetbe különféle bűncselekmények gyanújával

Az akció fedőneve Ares: 360 személyt vettek őrizetbe különféle bűncselekmények gyanújával
Fotó: MUP

Összesen 360 személyt vettek őrizetbe az elmúlt napokban az Ares fedőnevű rendőrségi akcióban, amelyet Szerbia nagyobb városaiban, illetve községeiben hajtottak végre.

Nebojša Stefanović belügyminiszter szerint a rendőrség hónapok óta figyelte a célszemélyeket és egyes bűnözői csoportokat a letartóztatásokat megelőzően. Többféle bűncselekményről van szó, s a rendőrség munkájába bekapcsolódott az ügyészség is.

Az őrizetbe vett személyeket különféle bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják, kezdve a kábítószercsempészettől a gyilkossági kísérletig, a nemi erőszaktól a kiskorú személyek megrontásáig és róluk készült pornográf tartalmú képek terjesztéséig, de van, akit bántalmazásért és kínzásért, zsarolás, emberrablás, garázdaság és minősített rablás vádjával vettek őrizetbe.

Az Ares fedőnevű akciót Szerbia 27 községében és városában hajtották végre, s összesen 562 személy ellen indul eljárás. A belügyminiszter elmondása szerint az akció során elkoboztak 167 kiló kábítószert, kokaint, heroint, hasist, marihuánát és exstasyt, s felszámoltak három, kábítószer előállítására szolgáló laboratóriumot is. Elkoboztak 29 puskát, négy automata fegyvert, 30 pisztolyt, egy kilogramm robbanószert, hat bombát és több mint 3000 töltényt. Nagyobb mennyiségű készpénzt is lefoglaltak, továbbá 19 gépjárművet, több számítógépet és mintegy 150 gigabájtnyi pedofil tartalmat, írja a Tanjug.

A 021 értesülése szerint Újvidéken több helyszínen is zajlott az akció, kábítószer csempészésével gyanúsítható személyeket vettek őrizetbe, s olyanokat, akiket illegális fegyverviselésen kaptak. Az akcióban egyenruhás és civil ruhás rendőrök is részt vettek, a csendőrség támogatásával.


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. július 23. [8:42]

Megbízatása egy éve alatt 21 412 illegális migránst leplezett le a szerb katonaság és a rendőrség közös járőrszolgálata - számolt be róla vasárnap a Večernje Novosti. ... >>

2017. július 22. [16:36]

Nem volt szerencséje annak, aki pénteken indult nyaralni a Belgrád-Bar vonalon közlekedő vonattal, ugyanis a szerelvény több mint nyolc órai veszteglés után folytathatta... >>

2017. július 22. [12:00]

Továbbra is rendkívül erős a forgalom a határátkelőhelyeken. Az utasoknak mindenképpen több órás várakozásra kell számítaniuk, nem csak a legfrekventáltabbnak számító... >>Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Álláshirdetések gomb
1 euró 120.61 dinár
1 dollár 103.70 dinár
100 forint 39.47 dinár
100 dinár 253.3 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Ki, illetve mi tehető inkább felelőssé, hogy elhúzódott és továbbra sem a Belgrád által elvárt ütemben halad Szerbia uniós csatlakozási folyamata?
Inkább Szerbia.
Inkább az EU.
Inkább a többi nyugat-balkáni ország.
Inkább a nemzetközi körülmények.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Nyolc órát vesztegeltek Prijepoljenál a Belgrád-Bar vonat utasai
(Szerbia)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve