GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. július 16. [15:27]

Az akció fedőneve Ares: 360 személyt vettek őrizetbe különféle bűncselekmények gyanújával

Az akció fedőneve Ares: 360 személyt vettek őrizetbe különféle bűncselekmények gyanújával
Fotó: MUP

Összesen 360 személyt vettek őrizetbe az elmúlt napokban az Ares fedőnevű rendőrségi akcióban, amelyet Szerbia nagyobb városaiban, illetve községeiben hajtottak végre.

Nebojša Stefanović belügyminiszter szerint a rendőrség hónapok óta figyelte a célszemélyeket és egyes bűnözői csoportokat a letartóztatásokat megelőzően. Többféle bűncselekményről van szó, s a rendőrség munkájába bekapcsolódott az ügyészség is.

Az őrizetbe vett személyeket különféle bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják, kezdve a kábítószercsempészettől a gyilkossági kísérletig, a nemi erőszaktól a kiskorú személyek megrontásáig és róluk készült pornográf tartalmú képek terjesztéséig, de van, akit bántalmazásért és kínzásért, zsarolás, emberrablás, garázdaság és minősített rablás vádjával vettek őrizetbe.

Az Ares fedőnevű akciót Szerbia 27 községében és városában hajtották végre, s összesen 562 személy ellen indul eljárás. A belügyminiszter elmondása szerint az akció során elkoboztak 167 kiló kábítószert, kokaint, heroint, hasist, marihuánát és exstasyt, s felszámoltak három, kábítószer előállítására szolgáló laboratóriumot is. Elkoboztak 29 puskát, négy automata fegyvert, 30 pisztolyt, egy kilogramm robbanószert, hat bombát és több mint 3000 töltényt. Nagyobb mennyiségű készpénzt is lefoglaltak, továbbá 19 gépjárművet, több számítógépet és mintegy 150 gigabájtnyi pedofil tartalmat, írja a Tanjug.

A 021 értesülése szerint Újvidéken több helyszínen is zajlott az akció, kábítószer csempészésével gyanúsítható személyeket vettek őrizetbe, s olyanokat, akiket illegális fegyverviselésen kaptak. Az akcióban egyenruhás és civil ruhás rendőrök is részt vettek, a csendőrség támogatásával.


2017. szeptember 20. [12:43]

A szerbiai nyugdíjasok, a kormány bejelentése szerint, novemberben 6.000 dináros egyszeri támogatásban részesülnek, a januári nyugdíjuk pedig öt százalékkal lesz több,... >>

2017. szeptember 20. [12:37]

Szerbia folyamatos előrelépéseket tesz a politikai, jogi és gazdasági programok ambíciózus reformjában, véli David McAllister, az Európai Parlament szerbiai... >>

2017. szeptember 20. [12:08]

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője ismét megbeszélést folytatott Szerbia és Koszovó elnökével, Aleksandar Vučićtyal és Hashim... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.93 dinár
1 dollár 99.02 dinár
100 forint 38.56 dinár
100 dinár 259.33 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve