GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. július 17. [9:32]

Vučić Amerikában: Fontos beszélgetések fontos témákról

Vučić Amerikában: Fontos beszélgetések fontos témákról
Fotó: Tanjug
A szerb küldöttség

Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke kijelentette, hogy Washingtonban fontos beszélgetéseket folytat majd Szerbiáról, a témák között említette a szerb-orosz kapcsolatokat, a Bitiqi fivérek esetét, valamint az Amerikai Egyesült Államok (USA) belgrádi nagykövetségének felgyújtását. Vučić pedig támogatást próbál kieszközölni egy komoly és felelősségteljes politikához, továbbá a problémák megoldásához a Nyugat-Balkánon.

Vučić nyilatkozatában kiemelte, hogy ma találkozik az USA nemzeti gárdájának és Ohio állam gárdájának vezetőjével is, akikkel a közös aktivitásokról, a katonai semlegességről, Szerbia elveiről, a szerb és az amerikai fegyveres erők együttműködéséről tárgyal majd, de szóba kerül Szerbia részvétele is az ENSZ nemzetközi misszióban és az is, hogy miként tud az ország hozzájárulni a terrorizmus elleni harchoz.

"Az EU a megmondhatója, nem Engel"

Vučić reagált Eliot Engel amerikai kongresszusi képviselő és albán lobbista Federica Mogherinihez intézett levelére, amelyben az áll, hogy Szerbia még nem készült az fel az Európai Unióhoz való csatlakozásra.

„Mindenkinek joga van ahhoz, hogy elmondja, kit hol szeretne látni. Szeretnének-e bennünket az EU-ban látni? Én azt hittem erről az EU dönt‟, mondta Vučić.

"A Vihar akcióban nincs semmi dicséretre méltó"

Vučić kijelentette: szörnyen sajnálja, hogy az amerikai védelmi miniszter nagyszerűnek nevezte a Vihar fedőnevű akciót.

„Soha nem fogjuk azt vallani, hogy a szerb civilek üldözése és meggyilkolása valamilyen nagyszerű cselekedet‟, emelte ki a Szerb elnök az újságíróknak Washingtonban, James Mattis amerikai védelmi miniszter kijelentésére, amit Damir Krstičević horvát védelmi miniszter osztott meg a nyilvánossággal.

Jeremić cikkéről

Vučić kritizálta Vuk Jeremić írását, amely az amerikai sajtóban jelent meg azelőtt, hogy a szerbiai küldöttség megérkezett volna az USA-ba, egy olyan pillanatban, amikor egyre feszültebb az Amerika és Oroszország közötti viszony, egy olyan szituációban, amikor Szerbiára egyre több oldalról gyakorolnak nyomást, és amelyben az ország egyre nehezebben tud cselekedni.

„Egyes személyeknek az a munkája és feladata, hogy védjék a hazájukat. Én ezt a legfontosabb feladatomnak tartom, hogy mindig védjem a hazám és népem érdekeit. Másoknak az az érdeke, hogy saját magukról gondolkodjanak, saját politikai jövőjükről és karrierjükről‟, mondta Vučić és hozzátette: „az illető úr egyáltalán nem törődik az országával, amikor így tesz‟.

A saját halálhíréről

A Twitter közösségi hálón Vučić halálhírét keltették, később azonban letörölték a bejegyzést arról az adatlapról, amelyen megjelent. Vučić ezzel kapcsolatban elmondta, nem csak él és egészséges, hanem nagyon jól érzi magát az amerikai nemzeti gárda vezetőjével történő találkozó előtt. Vučić hozzátette, hatalmas megtiszteltetés számára és Szerbia számára is, hogy egy ilyen magas rangú amerikai tisztviselő a saját házában fogadja őt, ami a kiemelt tisztelet jele. (Tanjug)


2017. szeptember 20. [12:43]

A szerbiai nyugdíjasok, a kormány bejelentése szerint, novemberben 6.000 dináros egyszeri támogatásban részesülnek, a januári nyugdíjuk pedig öt százalékkal lesz több,... >>

2017. szeptember 20. [12:37]

Szerbia folyamatos előrelépéseket tesz a politikai, jogi és gazdasági programok ambíciózus reformjában, véli David McAllister, az Európai Parlament szerbiai... >>

2017. szeptember 20. [12:08]

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője ismét megbeszélést folytatott Szerbia és Koszovó elnökével, Aleksandar Vučićtyal és Hashim... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.93 dinár
1 dollár 99.02 dinár
100 forint 38.56 dinár
100 dinár 259.33 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve