GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. július 17. [17:38]

Brnabić és Csang: A sikeres együttműködés alapja a barátság

Brnabić és Csang: A sikeres együttműködés alapja a barátság
Fotó: RTS

Ana Brnabić szerb kormányfő és Csang Tö-Csiang, a kínai Országos Népi Gyűlés állandó bizottságának elnöke úgy értékelték, hogy Szerbia és Kína barátsága az alapja a két ország közötti jelenlegi és jövőbeli projekteken történő sikeres együttműködésnek.

A találkozón elhangzott, hogy Szerbia és Kína kapcsolatai az elmúlt években egy újabb szintre lépett, de lehetőség van a további fejlődésre is, úgy a politikai szinten, mint a mezőgazdaság, a turizmus és a kultúra területén.

Ana Brnabić kiemelte, hogy Szerbia számára nagyon fontosak a közös projektek az energetikai infrastruktúrában, mint amilyen a kostolaci hőerőmű kiépítése, de a közlekedési projektek jelentősége is felmérhetetlen, nem csak Szerbia, hanem az egész délkelet-európai régió számára.

Brnabić szerint nagyon fontos lenne közvetlen légi járatot bevezetni Belgrád és Peking között, és biztosította kínai tárgyalófelét, hogy a szerb kormány támogatni fogja Belgrádban a kínai kulturális központ kiépítését, közölte a kormány sajtóirodája.

Csang elmondta, hogy Kína továbbra is támogatja Szerbia nemzetközi kapcsolatait, és bátorítja a saját vállalkozóit, hogy fektessenek be országunkba.

Brnabić hangsúlyozta annak fontosságát, hogy Szerbia és Kína több évnyi együttműködés után továbbra is azonos értékeket képviselnek, és megköszönte Kína törekvéseit azoknak a projekteknek a megvalósításában, amelyek nem csak Szerbia, hanem az egész Európai Unió számára fontosak. (Tanjug, RTS)


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. július 23. [8:42]

Megbízatása egy éve alatt 21 412 illegális migránst leplezett le a szerb katonaság és a rendőrség közös járőrszolgálata - számolt be róla vasárnap a Večernje Novosti. ... >>

2017. július 22. [16:36]

Nem volt szerencséje annak, aki pénteken indult nyaralni a Belgrád-Bar vonalon közlekedő vonattal, ugyanis a szerelvény több mint nyolc órai veszteglés után folytathatta... >>

2017. július 22. [12:00]

Továbbra is rendkívül erős a forgalom a határátkelőhelyeken. Az utasoknak mindenképpen több órás várakozásra kell számítaniuk, nem csak a legfrekventáltabbnak számító... >>Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Álláshirdetések gomb
1 euró 120.61 dinár
1 dollár 103.70 dinár
100 forint 39.47 dinár
100 dinár 253.3 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Ki, illetve mi tehető inkább felelőssé, hogy elhúzódott és továbbra sem a Belgrád által elvárt ütemben halad Szerbia uniós csatlakozási folyamata?
Inkább Szerbia.
Inkább az EU.
Inkább a többi nyugat-balkáni ország.
Inkább a nemzetközi körülmények.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Nyolc órát vesztegeltek Prijepoljenál a Belgrád-Bar vonat utasai
(Szerbia)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve