GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. július 17. [17:38]

Brnabić és Csang: A sikeres együttműködés alapja a barátság

Brnabić és Csang: A sikeres együttműködés alapja a barátság
Fotó: RTS

Ana Brnabić szerb kormányfő és Csang Tö-Csiang, a kínai Országos Népi Gyűlés állandó bizottságának elnöke úgy értékelték, hogy Szerbia és Kína barátsága az alapja a két ország közötti jelenlegi és jövőbeli projekteken történő sikeres együttműködésnek.

A találkozón elhangzott, hogy Szerbia és Kína kapcsolatai az elmúlt években egy újabb szintre lépett, de lehetőség van a további fejlődésre is, úgy a politikai szinten, mint a mezőgazdaság, a turizmus és a kultúra területén.

Ana Brnabić kiemelte, hogy Szerbia számára nagyon fontosak a közös projektek az energetikai infrastruktúrában, mint amilyen a kostolaci hőerőmű kiépítése, de a közlekedési projektek jelentősége is felmérhetetlen, nem csak Szerbia, hanem az egész délkelet-európai régió számára.

Brnabić szerint nagyon fontos lenne közvetlen légi járatot bevezetni Belgrád és Peking között, és biztosította kínai tárgyalófelét, hogy a szerb kormány támogatni fogja Belgrádban a kínai kulturális központ kiépítését, közölte a kormány sajtóirodája.

Csang elmondta, hogy Kína továbbra is támogatja Szerbia nemzetközi kapcsolatait, és bátorítja a saját vállalkozóit, hogy fektessenek be országunkba.

Brnabić hangsúlyozta annak fontosságát, hogy Szerbia és Kína több évnyi együttműködés után továbbra is azonos értékeket képviselnek, és megköszönte Kína törekvéseit azoknak a projekteknek a megvalósításában, amelyek nem csak Szerbia, hanem az egész Európai Unió számára fontosak. (Tanjug, RTS)


2017. szeptember 20. [12:43]

A szerbiai nyugdíjasok, a kormány bejelentése szerint, novemberben 6.000 dináros egyszeri támogatásban részesülnek, a januári nyugdíjuk pedig öt százalékkal lesz több,... >>

2017. szeptember 20. [12:37]

Szerbia folyamatos előrelépéseket tesz a politikai, jogi és gazdasági programok ambíciózus reformjában, véli David McAllister, az Európai Parlament szerbiai... >>

2017. szeptember 20. [12:08]

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője ismét megbeszélést folytatott Szerbia és Koszovó elnökével, Aleksandar Vučićtyal és Hashim... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.93 dinár
1 dollár 99.02 dinár
100 forint 38.56 dinár
100 dinár 259.33 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve