GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. július 17. [18:49]

Vulin: A kötelező sorkatonai szolgálat visszaállításáról a társadalomnak kell döntenie

Vulin: A kötelező sorkatonai szolgálat visszaállításáról a társadalomnak kell döntenie
Fotó: RTS
Vulin a katonákkal

Aleksandar Vulin, védelmi miniszter elmondta, hogy a több ország is visszaállította a kötelező sorkatonai szolgálatot, de arról nem a miniszter, hanem az egész társadalom dönt.

Aleksandar Vulin az Odbrana c. magazinnak azt nyilatkozta, hogy nagyon sok ország meg sem szüntette a sorkatonai szolgálatot, de ez jelenleg egy nagyon összetett kérdés.

„Sok országban újra bevezették a kötelező sorkatonai szolgálatot, így Svédországban is. Egyes más ország meg sem szüntették. Ez jelenleg túlzottan összetett kérdés ahhoz, hogy állást foglaljak, főként nem ilyen explicit formában. Ez nem egy olyan dolog, amelyről a miniszter maga dönthet. Az egész társadalomnak kell elgondolkodnia ezen”, mondta Vulin.

A miniszter hozzátette: az utóbbi években nagyon sokat beszéltek erről, a sajtójelentések szerint pedig a szerbiai polgárok közel 100 százaléka van a sorkatonai szolgálat visszaállítása mellett.

„Aztán behívják gyakorlatra a tartalékosokat és egy sor támadás érkezik. Azt mondják, hogy militarizálják a társadalmat, és azt kérdezik, hogy melyik háborúra készülődünk. Szóval erről mindannyiunknak el kell gondolkodnunk”, mondta Vulin.

A védelmi miniszter szerint tény, hogy a sorkatonai szolgálat megszüntetésével a katonaság és a társadalom között nagyon alacsony szintre csökkent a kapcsolat.

„Nem szűnt meg, és soha nem is fog, de nagyon alacsony szintre csökkent. Éppen ezt a kapcsolatot szeretném erősíteni, hogy a katonaság ismét a mindennapjaink részévé váljon”, hangsúlyozta Vulin.


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. július 23. [8:42]

Megbízatása egy éve alatt 21 412 illegális migránst leplezett le a szerb katonaság és a rendőrség közös járőrszolgálata - számolt be róla vasárnap a Večernje Novosti. ... >>

2017. július 22. [16:36]

Nem volt szerencséje annak, aki pénteken indult nyaralni a Belgrád-Bar vonalon közlekedő vonattal, ugyanis a szerelvény több mint nyolc órai veszteglés után folytathatta... >>

2017. július 22. [12:00]

Továbbra is rendkívül erős a forgalom a határátkelőhelyeken. Az utasoknak mindenképpen több órás várakozásra kell számítaniuk, nem csak a legfrekventáltabbnak számító... >>Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Álláshirdetések gomb
1 euró 120.61 dinár
1 dollár 103.70 dinár
100 forint 39.47 dinár
100 dinár 253.3 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Ki, illetve mi tehető inkább felelőssé, hogy elhúzódott és továbbra sem a Belgrád által elvárt ütemben halad Szerbia uniós csatlakozási folyamata?
Inkább Szerbia.
Inkább az EU.
Inkább a többi nyugat-balkáni ország.
Inkább a nemzetközi körülmények.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Nyolc órát vesztegeltek Prijepoljenál a Belgrád-Bar vonat utasai
(Szerbia)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve