GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. július 17. [18:49]

Vulin: A kötelező sorkatonai szolgálat visszaállításáról a társadalomnak kell döntenie

Vulin: A kötelező sorkatonai szolgálat visszaállításáról a társadalomnak kell döntenie
Fotó: RTS
Vulin a katonákkal

Aleksandar Vulin, védelmi miniszter elmondta, hogy a több ország is visszaállította a kötelező sorkatonai szolgálatot, de arról nem a miniszter, hanem az egész társadalom dönt.

Aleksandar Vulin az Odbrana c. magazinnak azt nyilatkozta, hogy nagyon sok ország meg sem szüntette a sorkatonai szolgálatot, de ez jelenleg egy nagyon összetett kérdés.

„Sok országban újra bevezették a kötelező sorkatonai szolgálatot, így Svédországban is. Egyes más ország meg sem szüntették. Ez jelenleg túlzottan összetett kérdés ahhoz, hogy állást foglaljak, főként nem ilyen explicit formában. Ez nem egy olyan dolog, amelyről a miniszter maga dönthet. Az egész társadalomnak kell elgondolkodnia ezen”, mondta Vulin.

A miniszter hozzátette: az utóbbi években nagyon sokat beszéltek erről, a sajtójelentések szerint pedig a szerbiai polgárok közel 100 százaléka van a sorkatonai szolgálat visszaállítása mellett.

„Aztán behívják gyakorlatra a tartalékosokat és egy sor támadás érkezik. Azt mondják, hogy militarizálják a társadalmat, és azt kérdezik, hogy melyik háborúra készülődünk. Szóval erről mindannyiunknak el kell gondolkodnunk”, mondta Vulin.

A védelmi miniszter szerint tény, hogy a sorkatonai szolgálat megszüntetésével a katonaság és a társadalom között nagyon alacsony szintre csökkent a kapcsolat.

„Nem szűnt meg, és soha nem is fog, de nagyon alacsony szintre csökkent. Éppen ezt a kapcsolatot szeretném erősíteni, hogy a katonaság ismét a mindennapjaink részévé váljon”, hangsúlyozta Vulin.


2017. szeptember 20. [12:43]

A szerbiai nyugdíjasok, a kormány bejelentése szerint, novemberben 6.000 dináros egyszeri támogatásban részesülnek, a januári nyugdíjuk pedig öt százalékkal lesz több,... >>

2017. szeptember 20. [12:37]

Szerbia folyamatos előrelépéseket tesz a politikai, jogi és gazdasági programok ambíciózus reformjában, véli David McAllister, az Európai Parlament szerbiai... >>

2017. szeptember 20. [12:08]

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője ismét megbeszélést folytatott Szerbia és Koszovó elnökével, Aleksandar Vučićtyal és Hashim... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.93 dinár
1 dollár 99.02 dinár
100 forint 38.56 dinár
100 dinár 259.33 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve