Szerbia
Felmérést végeznek a szerbiai nyugdíjasok helyzetéről
Betűméret:             

Brankica Janković esélyegyenlőségi biztos és a szerbiai Vöröskereszt megszervezte a felmérést készítő személyek képzését, akik egyébként mindannyian valamelyik szerbiai Vöröskereszt szervezethez tartoznak, ezzel pedig kezdetét veheti az a kutatás, amely felméri a Szerbiában élő idősebb személyek helyzetét.

A felmérést az év végéig elvégzik, amely egy mindent átfogó képet ad majd az idősek helyzetéről. A felmérés segítséget nyújt az illetékes szerveknek, hogy javítsanak az idősek helyzetén, áll az esélyegyenlőségi biztos honlapján.

„A diszkrimináció tipikus esetei azt mutatják, hogy az életkor előrehaladtával nő a diszkrimináció esélye, főként a nemi és rokkantsági alapon. Ezért a mi kötelességünk, hogy a védelem mellett az idősebb lakosok számára biztosítsuk a teljes körű esélyegyenlőséget, mint alapvető emberi jogot, azzal a céllal, hogy jobbá tegyük az idősek életét”, mondta a Janković.

A felmérést az esélyegyenlőségi biztos és az ENSZ Népesedési Alapja (UNFPA), valamint a szerbiai Vöröskereszt több éves együttműködése keretében végzik majd el.

Az ankét mellett fókuszcsoportok kialakítását is tervezik, így az idős személyekkel beszélgetve információt kapnak majd azok mindennapi problémáiról, de közlik velük azt is, hogy miként kérhetnek segítséget a diszkrimináció elleni védelemhez. Ezzel az idős személyek közvetlenül vesznek részt a saját helyzetük javítását célzó javaslatok kidolgozásában. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban