GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. október 12. [14:02]

Haradinaj új platformot jelentett be a Belgráddal való párbeszédre

Pristina fetétele: Amerika nélkül nem ülnek tárgyalóasztalhoz

Haradinaj új platformot jelentett be a Belgráddal való párbeszédre
Fotó: Danas
Ramush Haradinaj koszovói kormányfő

Ramush Haradinaj koszovói kormányfő bejelentette, hogy új platformot dolgoznak ki a Belgráddal történő párbeszédre, ezt pedig a koszovói kormány készíti majd elő a szakértőkkel közösen, a parlament pedig értékeli majd.

„Nem folytathatjuk a párbeszédet, ha Amerika nem ül velünk asztalhoz”, közölte Haradinaj, aki ugyanakkor elmondta azt is, hogy nem tudja, milyen szerepet töltene be ebben a tárgyalásban, írja a kossev.infor portál.

„Annak érdekében, hogy egy fenntartható tárgyalásba kezdjünk, az elnökkel és a parlament elnökével is abban állapodtunk meg, hogy ehhez a párbeszédhez egy platformot készítünk elő, amelyet a kormány dolgoznak ki. Kikérjük majd a szakértők véleményét is, ezt követően pedig a parlament elé terjesztjük a platformot”, nyilatkozta Haradinaj az éjjel a KTV Rubikon c. műsorában.

„A parlamentnek meg kell vitatnia és értékelnie kell a platformot”, tette hozzá.

Haradinaj ugyanakkor úgy értékelte, hogy Koszovó még mindig nem tisztázta le, hogy milyen szerepe van a jelenlegi párbeszédben, és azt sem, hogy mit szeretne.

„Le kell tisztáznunk, hogy mit szeretnénk. Ne legyen az, hogy jön valaki a parlamentben és meglepetést okoz egy megállapodással. Ez nagyon kockázatos, és nem szeretném, ha megtörténne”, mondta Haradinaj, és hozzátette: nem látja, hogy milyen szerepe lehet ebben a párbeszédben, és kiemelte, hogy otthon is sok teendő vár rá.

„De bárki is képviseli Koszovót - ami a mi esetünkben az elnök -, miért ne lenne a parlamentnek is hatásköre”, tette hozzá a koszovói kormányfő.


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. október 22. [16:45]

Belgrádban ma tartotta alakuló közgyűlését a Néppárt (Narodna stranka), amely elnökévé Vuk Jeremić korábbi külügyminisztert választották.Az alakuló közgyűlésen jelenlévő... >>

2017. október 22. [16:10]

Holnaptól Újvidéken és Szerbia további 40 városában kezd aláírásgyűjtésbe a Tijana Jurić Alapítvány azzal a céllal, hogy a gyermekek elleni súlyos, életellenes... >>

2017. október 22. [11:34]

A szerbiai polgárok aggodalommal és többnyire felháborodással fogadták a hírt, miszerint a nyugat-balkáni országok polgárainak a schengeni határ átlépéséhez előzetes... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.20 dinár
1 dollár 101.27 dinár
100 forint 38.69 dinár
100 dinár 258.44 forint
Heti kérdés
Támogatja-e Katalónia függetlenségét?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka