GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. október 12. [15:45]

©arčević: Egészségesebb uzsonna lesz az iskolákban

©arčević: Egészségesebb uzsonna lesz az iskolákban
Fotó: 021.rs

Mladen ©arčević oktatási miniszter létrehozott egy csoportot, amely a tanulók étkeztetésének reformjával foglalkozik majd.

Večernje novosti szerint az első lépésben begyűjtik az iskolákra vonatkozó adatokat, vagyis hogy hány intézmény rendelkezik konyhával, hol vannak azok használatban, és hol van szükség felújításra és a felszerelés bővítéséra.

©arčević a Novostinak elmondta: megtesznek mindent, hogy a diákok étkeztetése teljes mértékben az oktatási rendszer részévé váljon, ezt pedig az iskolai konyhákon, a vendéglátóipari iskolákon, illetve az egyetemista- és diákközpontok éttermein keresztül szeretnék megvalósítani, amelyekben elkészítenék az iskolába járó diákok uzsonnáját. Ezzel megakadályoznák az olyan eseteket, mint amilyen nemrég történt Belgrádban, ahol az egyik cég szalmonellával fertőzött ételt készített az általános iskolások számára.

©arčević hangsúlyozta, hogy külön problémát jelent a közbeszerzés, amely arra kötelezi az iskolákat, hogy a legolcsóbb ajánlatot fogadják el.

A miniszter bejelentette azt a projektet is, amellyel az egészséges táplálkozást népszerűsítenék a mezőgazdasági minisztériummal karöltve, a tervek szerint pedig bevezetnék az „iskolai gyümölcsöt” és az „iskolai tejet” is.

„Megpróbálunk a diákok egy részének gyümölcsöt és tejterméket tartalmazó uzsonnát biztosítani ingyenesen, a többiek számára pedig a legalacsonyabb áron. Az étel a legjobb minőségű, a legegészségesebb és legtáplálóbb lesz”, jelentette be ©arčević.

„Szeretnénk megtanítani a tanulókat arra, hogy mennyire fontos az egészséges táplálkozás, hogy az iskolákban ne chipset és édességet áruljunk. Nincs ellenvetésem a péksütemények ellen, de ellenőrzött mennyiségben”, közölte a miniszter.


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. október 22. [16:45]

Belgrádban ma tartotta alakuló közgyűlését a Néppárt (Narodna stranka), amely elnökévé Vuk Jeremić korábbi külügyminisztert választották.Az alakuló közgyűlésen jelenlévő... >>

2017. október 22. [16:10]

Holnaptól Újvidéken és Szerbia további 40 városában kezd aláírásgyűjtésbe a Tijana Jurić Alapítvány azzal a céllal, hogy a gyermekek elleni súlyos, életellenes... >>

2017. október 22. [11:34]

A szerbiai polgárok aggodalommal és többnyire felháborodással fogadták a hírt, miszerint a nyugat-balkáni országok polgárainak a schengeni határ átlépéséhez előzetes... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.20 dinár
1 dollár 101.27 dinár
100 forint 38.69 dinár
100 dinár 258.44 forint
Heti kérdés
Támogatja-e Katalónia függetlenségét?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka