GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing
23. mart 2012. [22:48]

SVM na izborima na svim nivoima

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) će učestvovati na republičkim i pokrajinskim parlamentarnim izborima sa celovitom listom, što znači da će na republičkoj listi imati 250, na pokrajinskoj 60 kandidata, a na republičkoj listi prva četiri mesta zauzimaju sadašnji poslanici: Balint Pastor, dr. Laslo Varga, Elvira Kovač i Arpad Fremond – rečeno je danas u Subotici prilikom predstavljanja liste i kandidata u Savezu vojvođanskih Mađara.
Na lokalnim izborima SVM će imati svoje liste u 25 opština, a 26. lista će biti sastavljena u Beogradu. Poštujući princip da će jedna osoba biti kandidat samo na jednoj listi, Ištvan Pastor neće biti kandidat za gradonačelnika Subotice, pošto će on biti kandidat za poslanika Skupštine Vojvodine.
„Nakon izbora, SVM bi želeo da nastavi saradnju na svim nivoima sa dosadašnjim koalicionim partnerima, dakle sa Demokratskom strankom i partijama oko nje” – izjavio je Pastor novinarima, dodajući da će taj princip važiti i u Subotici, međutim, pošto su Saša Vučinić, sadašnji gradonačelnik sa saradnicima stvorili napetu situaciju, tu neće biti saradnje.
SVM je za četiri dana prikupio 11.000 potpisa. Pokrajinska lista će biti predata u utorak, republička u sredu.


1. maj 2016. [9:59]

Svim našim čitaocima koji najveći hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru želimo srećan Uskrs. >>

29. april 2016. [11:15]

Državni sekretarijat za nacionalnu politiku Mađarske je saopštilo da je ogromno interesovanje za program učenja mađarskog jezikau Zakarpatskoj oblasti.Kako prenosi... >>

29. april 2016. [10:47]

Na poziv premijera Viktora Orbana u radnu posetu Mađarskoj u četvrtak je stigao Husein Kavazović, reisul-ulema (veliki muftija) Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini,... >>Álláshirdetések gomb
Prosperitati Alapítvány
1 euró 122.61 dinár
1 dollár 108.14 dinár
100 forint 39.30 dinár
100 dinár 254.45 forint
Heti kérdés
Ön szerint a vajdasági magyarok számára kedvezően alakultak-e a választási eredmények?
Jobbára igen.
Inkább nem.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!

Szabadnap

- Főnök úr, kérek egy rendkívüli szabadnapot. Szeretnék elmenni az anyósom temetésére.
- Én is, barátom, én is..

Vajdaság Ma forditói szolgáltatása