Izbor iz sadržaja na srpskom
U Molu je smenjena predsednica Saveta Mesne zajednice
Betűméret:             

Na inicijativu devet članova, Savet Mesne zajednice u Molu smenio je u ponedeljak predsednicu Saveta Stanku Mihajlov i za novu predsednicu imenovao je Jelenu Jakšić. Sednica je nakon ovog čina završena i predviđene tačke dnevnog reda nisu razmotrene, a Stanka Mihajlov je pozvala novinare da napuste salu.

O detaljima ovog događaja novinaru portala „Vajdasag Ma“ (Vojvodina danas) član Saveta Mesne zajednice Ognjan Tomić izjavio je da je smenjena predsednica za godinu i po dana nije namenski trošila sredstva Mesne zajednice i o potrošenim parama su odluke donete naknadno.

Nakon smene, kako saznaje portal „Vajdasag Ma“, formirana je nova vladajuća koalicija koju sačinjavaju onih devet članova Saveta, koji su inicirali smenu prethodne predsednice.

U ime grupe građana pod vođstvom Tibora Vilagoša, koja je ranije bila deo vladajuće koalicije, a sada je dospela u opoziciju, i koju podržava Savez vojvođanskih Mađara, Tibor Vilagoš je izjavio da je smena povezana sa prijavom zbog koje inspektori rade svoj posao, međutim veći je problem je što nije izglasana stavka od 2,5 miliona dinara za razvojne projekte.

Nova predsednica Saveta Mesne zajednice Mol Jelena Jakšić je istovremeno istakle da će nastaviti da radi u interesu Mola i pratiće usvojeni plan.

Umesto istorijskog neprijateljstva, sada između Mađarske i Srbije vlada istorijsko prijateljstvo – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u petak, na najvećem ikada mitingu u Beogradu. Prema saopštenju ministarstva, Sijarto je na manifestaciji vladajuće Srpske napredne stranke govorio na srpskom...
27.05.2023
[ 7:03 ]
Mađarska je posvećena evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, sporost procesa proširenja može dovesti do nestabilnosti regiona, zato treba ubrzati proceduru – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u petak u Budimpešti. Ministar je na zajedničkoj pres konferenciji sa ministrom spoljne trgovine...
26.05.2023
[ 12:35 ]
Većina žrtava su Nemice, a polovina počinilaca nisu nemački državljani. Šokantno: 2022. godine je u Nemačkoj zabeležen rekordan broj grupnih seksualnih zločina. Žrtve su uglavnom bile Nemice. Prepuštene jednoj bezobzirnoj politici koja lokalno stanovništvo stavlja na poslednje mesto na listi prioriteta – piše u redakcijskom...
24.05.2023
[ 19:19 ]
Beolvasás folyamatban