Izbor iz sadržaja na srpskom
Krenuli razgovori između Imleka, proizvođača i ministarstva
Betűméret:             

Juče su na inicijativu Vlade Srbije započeli pregovori između delegacije Saveza agrarnih udruženja Vojvodine (VASZ), ministarstva i Imleka. Razgovori se nastavljaju sledeće sedmice – izveštava dopisnik „Vajdašag ma” iz Bačke Topole.

Mikloš Nađ (Nagy Miklós), predsednik VASZ je rekao da je na sastanku saznao da Imlek dnevno otkupluje 800 hiljada litara mleka sa oko 3.000 otkupnih mesta. Pošto dnevno mogu da izvrše samo stotinjak kompletnih analiza, priznali su da ne mogu kontinuirano da proveravaju sve uzorke. Otkup su, međutim, suspendovali tamo gde kvalitet mleka nije bio odgovarajući.

Na razgovorima su bili prisutni i Nenad Katanić, pomoćnik ministarke poljoprivrede i Atila Juhas (Juhász Attila), državni sekretar.

Katanić je obećao da će ministarstvo razmotriti mogućnosti za ograničavanje uvoza mleka.

Imlek je obećao da će proizvođače mleka obaveštavati gde mogu proveriti kvalitet mleka, a da rezultate priznaje i Imlek.

U delegaciji VASZ su još bili potpredsednica tog Saveza, Valeria Nemeš Salkai (Nemes Szalkai Valéria) iz Kanjiže, kao i Franjo Mandić iz Bačke Topole.

Umesto istorijskog neprijateljstva, sada između Mađarske i Srbije vlada istorijsko prijateljstvo – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u petak, na najvećem ikada mitingu u Beogradu. Prema saopštenju ministarstva, Sijarto je na manifestaciji vladajuće Srpske napredne stranke govorio na srpskom...
27.05.2023
[ 7:03 ]
Mađarska je posvećena evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, sporost procesa proširenja može dovesti do nestabilnosti regiona, zato treba ubrzati proceduru – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u petak u Budimpešti. Ministar je na zajedničkoj pres konferenciji sa ministrom spoljne trgovine...
26.05.2023
[ 12:35 ]
Većina žrtava su Nemice, a polovina počinilaca nisu nemački državljani. Šokantno: 2022. godine je u Nemačkoj zabeležen rekordan broj grupnih seksualnih zločina. Žrtve su uglavnom bile Nemice. Prepuštene jednoj bezobzirnoj politici koja lokalno stanovništvo stavlja na poslednje mesto na listi prioriteta – piše u redakcijskom...
24.05.2023
[ 19:19 ]
Beolvasás folyamatban