Izbor iz sadržaja na srpskom
12 novih igrača u Bačkoj Topoli!
3 milijarde forinti od mađarske vlade
Betűméret:             

U Bačkoj Topoli je predstavljeno 12 novih fudbalera koje je TSC, koji igra u prvoj srpskoj ligi, uspeo da angažuje - izveštava dopisnik "Vajdašag ma".

Sabolč Palađi, predsednik TSC je na konfreneciji za medije rekao da srpska liga zapravo odgovara drugoj ligi i da su to sve odlični i iskusni igrači.

Fudbalski tim iz Bačke Topole je poslednji put u drugoj ligi igrao 1978. To što TSC od 19. avgusta, a nakon odluke fudbalskog saveza, počinje da igra u drugoj ligi jeste veoma važan događaj u istoriji sporta - izvestio je naš dopisnik. U klubu su se desile važne promene, koje se odnose ne samo na seniorsku ekipu, već i na omladinski pogon.

Zoltan Sabo, sportski direktor kaže da se sa ekipom radi već 3 sedmice. Trener Petar Kurćubić vodi pripreme. 22. jula na gradski stadion stiže Bekeščaba (Mađarska) u 17h, a krajem prošle sedmice je odigrana pripremna utakmica protiv Spartak Zlatibor Vode. 23. jula se ekipa seli na Zlatibor na pripreme.

Cilj TSC-a je vrh tabele.

Novi igrači su: Aleksandar Davidov (rođen 1983, prethodni klub ČSK Čelarevo), Saša Tomanović (1989, Javor Ivanjica), Lazar Čordašić (1988, Radnički Pirot), Dejan Milićević (1992, Proleter Novi Sad), Nemanja Grujić (1993, Zemun), Nebojša Skopljak (1987, Ciprus), Dragan Svitić, 1992, Odžaci), Srđan Bečelič (1992, ČSK Čelarevo), Slobodan Lalić (1992, Inđija), Nebojša Mezei (1991, ČSK Čelarevo) Ognjan Damnjanović (1985, Mačva Šabac), Ronald Tendai Chitiza (1995, ČSK Čelarevo).

Janoš Žemberi, glavni sponzor kluba i član predsedništva FS Srbije je krajem prošle godine najavio formiranje fudbalske akademije od novca iz Mađarske. Sada je izjavio da je u toku izgradnja akademije i da se planira izgradnja pomoćnih terena još ove godine. Obnova stadiona i njegovo proširenje se plkanira za 2018. U skladu sa odlukom mađarske vlade, Mađarski fudbalski savez podržava TSC sa 3 milijarde forinti.

Novac će se osim u Bačkoj Topoli trošiti i u Mačom Iđošu, Senti, Bečeju, Staroj Moravici, Hajdukovu, Čantaviru, Bačkom Petrovom Selu, Srbobranu, Bajši, Tornjošu, pačiru, Temerinu i drugim naseljima za razvoj ili obnovu sportskih objekata.

Fudbalska akademija će imati više podcentara: Bečej, Temerin, Kanjiža, ali Žemberi dodaje da će sarađivati i sa Totovim Selom.

Umesto istorijskog neprijateljstva, sada između Mađarske i Srbije vlada istorijsko prijateljstvo – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u petak, na najvećem ikada mitingu u Beogradu. Prema saopštenju ministarstva, Sijarto je na manifestaciji vladajuće Srpske napredne stranke govorio na srpskom...
27.05.2023
[ 7:03 ]
Mađarska je posvećena evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, sporost procesa proširenja može dovesti do nestabilnosti regiona, zato treba ubrzati proceduru – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u petak u Budimpešti. Ministar je na zajedničkoj pres konferenciji sa ministrom spoljne trgovine...
26.05.2023
[ 12:35 ]
Većina žrtava su Nemice, a polovina počinilaca nisu nemački državljani. Šokantno: 2022. godine je u Nemačkoj zabeležen rekordan broj grupnih seksualnih zločina. Žrtve su uglavnom bile Nemice. Prepuštene jednoj bezobzirnoj politici koja lokalno stanovništvo stavlja na poslednje mesto na listi prioriteta – piše u redakcijskom...
24.05.2023
[ 19:19 ]
Beolvasás folyamatban