Tükör
Ön felismerné a pénzügyminisztert?
Betűméret:             

A címben feltett kérdésen ne mosolyogjanak, inkább jól nézzék meg a képen látható úriembert. Nem egyszer, többször. A rosszabb arcmemóriával rendelkezők esetleg háttérképként tegyék ki, hogy mindig szem előtt legyen. Nos, most már felismerik? Mert ha nem, akár pórul is járhatnak.

A komoly, fontos és megrázó napi hírek között nem sikkadhat el az, ami két belgrádi, pontosabban dedinjei postáskisasszonnyal esett meg. Történt ugyanis, hogy a szóbanforgó postafiókba betévedt egy őszes, szemüveges úr, gondosan nyírt, ugyancsak őszbe vegyülő szakállal, feltehetően öltönyben, talán még nyakkendőben is. Pénzt szeretett volna felvenni, esetleg számlákat fizetni. A postáskisasszony nem lepődött meg, hiszen munkája során naponta találkozik ilyen jólöltözött urakkal, akik pénzt vesznek fel, esetleg számlákat fizetnek. Előzékeny volt és udvarias, és elkérte az úriember igazolványát. Nos, mint utóbb kiderült, ezt nem kellett volna.

A Blic mai tudósítása szerint a dedinjei 33-as postahivatal vezetőjét és munkatársát mától áthelyezték egy félreeső, eldugott postafiókba, mert nem ismerték fel a pénzügyminisztert, s egyébként szabályszerűen, kérték tőle a személyi igazolványát. A belgrádi napilap szerint a pénzügyminiszter megkérdezte a postáskisasszonyt: „Tudja maga, ki vagyok én?”, s amikor a szerencsétlen csak a fejét rázta, akkor a miniszter a postahivatal vezetőjét hívatta. Aki szintén nem ismerte fel.

A pénzügyminisztérium a Blic megkeresésére cáfolta, hogy Vujović „odaszólt” volna a Szerbiai Posta igazgatójának, Milan Krkobabićnak azért, mert a hivatalnokok nem ismerték fel. A Vujović kabinetjéből érkező válasz szerint a pénzügyminiszter maga ment el a postára, hogy befizesse számláit és itt kis híján fél órát várakozott azért, mert az ügyfelekkel megbízott hivatalnok lassú volt.

Amikor pedig sorra került, Vujović miniszter kártyával szeretett volna fizetni, ám a postáskisasszony a kártya mellé kérte a személyi igazolványt is. A pénzügyminiszter ekkor azt mondta (ő már csak tudja!), hogy beütötte a PIN kódot, ilyenkor pedig személyi igazolványra már nincs szükség. Nagyjából ez volt a pénzügyminisztérium PR-szolgálatának a válasza is a Blicnek.

Mindezek után pedig ma, a Szerbia Palotában a Nemzetközi Valutaalap küldöttsége látogatásának befejezését követő sajtótájékoztatón a sok fontos, az ország sorsát érintő kérdés mellett az újságírókból csak kibújt és a kisördög és megkérdezték, igaz-e a fenti hír. És a miniszter ravasz volt. Azt mondta, erre a kérdésre később fog válaszolni. Ám a válasz még várat magára. Helyette egy újabb közlemény érkezett a PR-szolgálattól: Vujović miniszter úrnak sürgősen vissza kellett térnie a Szerbia Palota tárgyalótermébe, ahol Bohuslav Sobotka cseh miniszterrel tárgyal.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Föld napja - illusztráció
2024. ÁPRILIS 22.
[ 7:57 ]
Irán drón- és rakétatámadása Izrael ellen nyílt agresszió, de nem ez a konfliktus kezdete – olvasható a Wall Street Journal cikkében, amelyet a Mandiner ismertetett. Az írás szerint ez annak a háborúnak az eszkalációja, amelyet Irán már hónapok óta folytat Izrael ellen közel-keleti „megbízottjain” keresztül. A...
2024. ÁPRILIS 15.
[ 18:20 ]
A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Sokan nem tudják, hogy nem csak József Attila született ezen a napon, hanem a kassai születésű Márai Sándor is. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, iskolai szavalóversenyekkel...
2024. ÁPRILIS 11.
[ 19:05 ]
A mai nap (öröm)híre Szerbiában: jön a Louis Vuitton! Az egyik belgrádi bulvárportál egyenesen így címezte a remek hírt: Louis Vuitton Szerbiába jön! Vučić elnök minden hölgyet boldoggá tett. De tényleg. Mert azért ez valóban nem mindennapi hír lehet, ha már az ország elnöke azon melegében, még Párizsból, a...
2024. ÁPRILIS 9.
[ 18:13 ]
Beolvasás folyamatban