Tükör
Szigetet venne egy milliárdos a menekültek letelepítésére
Betűméret:             

Az olaszoktól vagy a görögöktől venne szigetet egy egyiptomi milliárdos, hogy legyen hova menniük a menekülteknek

Egy egyiptomi milliárdos, Naguib Sawiris felajánlotta, hogy szívesen venne egy szigetet Görögországtól vagy Olaszországtól, hogy ott segítséget tudjanak nyújtani a szíriai háború elől menekülőknek.

Az üzletember úgy tervezi, hogy ha a görögök vagy az olaszok eladnának neki egy szigetet, akkor azt függetlenítené, és a menekültek egy saját országot építhetnének maguknak.

Naguib Sawiris a Orascom TMT vezérigazgatója, a cég főleg mobil hálózatok kiépítésével foglalkozik. Egyiptomban saját tévéadója is van.

Sawiris a tévének adott nyilatkozatában megígérte, hogy az ötlettel megkeresi majd a görög és az olasz kormányt is. Abban pedig teljesen biztos, hogy a terv megvalósítható és működőképes.

Szerinte ezeknek az országoknak amúgy is egy tucatnyi elhagyatott szigetük van, amelyeken el lehetne szállásolni a menekülteket. Úgy számol, hogy egy ilyen sziget úgy 10-100 millió dollárból jönne ki, a költségek nagy részét az infrastruktúra tenné ki. A szigetre iskolákat, egyetemeket és kórházakat is tervez. Amíg nem épülnének meg a lakóépületek, addig átmeneti szállásokon helyezné el az embereket.

A fő célja, hogy itt végre emberi bánásmódban részesülnének, mert szerinte jelenleg úgy kezelik a menekülteket, mintha marhák lennének.

Az még nem teljesen világos, hogy nemzetközi jogilag pontosan hogyan vezényelné le, ahogy az sem hogyan venné rá a kormányokat az üzletre. (Yahoo News, SEEbiz)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A húsvéti szent három nap - illusztráció
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:18 ]
A világ leggazdagabb emberei - illusztráció
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:44 ]
Eladták a Jugoszláviát - illusztráció
2024. MÁRCIUS 22.
[ 18:21 ]
Az oroszellenes szankciók kudarcot vallottak, és a nyugati pénzügyi elit Ukrajna vereségére számítva szívesen újítják fel a kereskedelmi kapcsolatokat Oroszországgal - írta Gabor Steingart újságíró a Focus magazinban megjelent cikkében. "Minden jel arra utal, hogy a Nyugat elveszettnek látja a konfliktust, és...
2024. MÁRCIUS 14.
[ 12:22 ]
Vasárnap este kezdődik, és 2024. április 8-án estig tart az iszlám hívők éves böjti időszaka, a ramadán. A ramadán a muszlim holdnaptár kilencedik hónapja, amely a hold járásától függően 29 vagy 30 napos. Az iszlám a mintegy 1,8 milliárd követőjével a kereszténység után a világ második legnagyobb vallása, és ma...
2024. MÁRCIUS 10.
[ 7:56 ]
Szerbiában is, ahogy a világ jó néhány országában, a nemzetközi nőnapot ünneplik. Vagy megemlékeznek róla. Mert van, aki azt állítja, nincs azon mit ünnepelni, hogy a nők még mindig sok tekintetben egyenlőtlen helyzetben vannak a férfiakhoz viszonyítva. Mások szerint ebben a formában, globálisan egyetlen napon megünnepelni...
2024. MÁRCIUS 8.
[ 12:49 ]
Beolvasás folyamatban