Vajdaság
Feljelentést tettek egy veterniki nevelő ellen bántalmazás miatt
Betűméret:             

Feljelentést tettek a fejlődésben gátolt gyerekek és fiatalok veterniki intézetének egy nevelője ellen, mert a gyanú szerint bántalmazta az intézet egyik lakóját.

A hónap elején egy orvosi vizsgálat során a huszonkét éves fiatal egész testén zúzódásokat találtak, kiderült, hogy az egyik nevelő verte meg egy fémrúddal.

Nem hivatalos információk szerint a nevelő irodájában megtalálták ezt a fémrudat, majd pedig két bentlakó is megerősítette, látták, amint a nevelő társukat bántalmazta.

Zoran Arbutina, az intézet igazgatója közölte, a nevelőt azonnal felfüggesztették három hónapra. A pszichológusok azonban arra figyelmeztetnek, hogy nem elég megbüntetni a nevelőt, hanem folyamatosan figyelemmel kell követni az ilyen jellegű intézmények teljes személyzetének munkáját.

A gyanúsított pedagógus mát több mint öt éve az otthonban dolgozott. A folyamatban levő eljárás miatt az igazgató nem mondhatta el, hogy korábban volt-e már panasz a nevelő erőszakos viselkedésére, nem hivatalos értesülések szerint azonban a szóban forgó személyt korábban már menesztették a szociális védelmi szakszervezetből alkoholfogyasztási problémái miatt. (B92, 021)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban