Vajdaság
Mirović: A DS nem akar jót Vajdaságnak
Betűméret:             

A Demokrata Párt (DS) elvetette a Szerb Haladó Pártnak (SNS) a vajdasági egységkormány létrehozására tett javaslatát, s ezzel bebizonyította, nem azt akarja, “ami Vajdaságnak is jó”, jelentette ki Igor Mirović, a SNS alelnöke.

“Az egységkormány létrehozása jó ötlet, amivel kapcsolatban egyetértés is kialakult, ám a DS ezt a lehetőséget alapból elvetette. Nem először bizonyosodik be, hogy az, ami Vajdaságnak jó, nem jó a Demokrata Pártnak, illetve, hogy ami a demokratáknak jó, az nem válik Vajdaság javára”, nyilatkozta Mirović a Beta hírügynökségnek.

A SNS és a VMSZ elnökei, Aleksandar Vučić és Pásztor István tegnap megállapodtak arról, hogy Vajdaságban program-, illetve egységkormány alakuljon minden olyan párt részvételével, amelyeknek hitelesített mandátumuk van.

“Nem vagyok túl optimista, ami az ötlet realizálását illeti, mert nyilvánvaló, hogy Vajdaság azért nem kaphat lehetőséget arra, hogy kilábaljon a válságból, mert azok, akik ebbe belerángatták, most nem kívánnak részt venni ebben a folyamatban”, véli Mirović, aki kiemelte, az SNS Vajdaság fejlesztése szempontjából fontos lépéseket szeretne tenni, egyebek között az illetékességről, a pénzelésről szóló törvények, továbbá az új statútum meghozatala is e tervek között szerepel, de mindez nehezen fog menni, mert a DS és a holdudvarában lévő pártok ezt nem akarják.

“A fotelekhez való görcsös ragaszkodás a politikai realitások figyelembe vétele nélkül, semmi jót nem hozhat a polgároknak. Amennyiben a többség ezt az ellenzéki pártokkal a párbeszédet elutasító módszert választja, a helyzet változatlan marad”, mondta az SNS alelnöke, hozzátéve, meggyőződése, hogy a hatalamhoz való görcsös ragaszkodásról a jelenlegi hatalmi koalíció nem mond le, s ez erősebb lesz, mint a változtatni akarás.

Vajdaságban a Demokrata Párt (DS) van hatalmon, koalíciós partnerei pedig a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV).

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Április 16. és június 13. között a Beodra (Karlova)-Zenta-Szabadka vasútvonalon a szerelvények csak Csókáig közlekednek. A Csóka-Szabadka-Csóka vonalon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, közli a szerb vasúti társaság. A változás érinti a 10.40-kor Nagybecskerekről Szabadkára induló járatot, illetve a...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 11:21 ]
Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikáért, demográfiáért és a nemek közötti egyenlőségért felelős titkár ma 30 nőnek adott át szerződést, akik sikeresen szerepeltek az ingatlanvásárlásra kiírt pályázaton, melynek összértéke 54 millió dinár volt. A pályázat célja a nők helyzetének javítása és gazdasági...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 19:19 ]
Kedden további 15 energiahatékonysági szerződést kötöttek meg a topolyai önkormányzattal a kedvezményezettek. Szatmári Adrián községi elnök további 15 támogatási szerződést írt alá a tavaly kiírt pályázatra jelentkező polgárokkal. Az energiahatékonysági pályázat legutóbbi körében olyan háztartások is...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:48 ]
Beolvasás folyamatban