Vajdaság
A városi költségvetés felére lenne szükség az újvidéki villamos visszaállításához
Betűméret:             

Noha az újvidéki polgárok 80 százaléka szerint ismét be kellene vezetni a városban a villamosközlekedést, a városvezetők nem kívánnak erre a célra 90 millió eurót biztosítani.

A villamos visszaállításának lehetőségéről a helyi Urbanizam közvállalat által a városépítési intézet (ZIG) és a közlekedési kar közreműködésével végrehajtott felméréséből. A közvállalat illetékesei a 021 hírportálnak elmondták, egy 2011-es megbízatásnak tettek eleget ezzel a felméréssel, s a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó városrendezési főtervnek tervezetébe beiktatták a villamos visszaállításához szükséges elemeket is. Milan Simeunović, a közlekedési kar professzora ugyanakkor elmondta, a felmérés során a megkérdezett mintegy 20 ezer ember többsége, 79 százaléka a villamosközlekedés visszaállítása mellett állt ki.

Újvidéken egyedül a városépítési intézet kezdheti meg magának a befektetésnek a realizálását, magyarázta Srbislav Gugleta, a forgalomkezelési szolgálat munkatársa, s közölte, a ZIG jövőre várhatóan elkészíti az ötlet megvalósításának tervezetét. Mint kifejtette, a villamosközlekedés mindenképpen pozitív előrelépést jelentene a tömegközlekedésben, hiszen nagyobb kapacitású, hatékonyabb és alacsonyabb a károsanyag-kibocsátása is.

A 2010-ben készült tervek szerint két, összesen 25 kilométer hosszú villamosvonalat hoznának létre 28 megállóhellyel, járatonként 160 ülőhellyel. Ennek megvalósításához azonban 90 millió eurós befektetésre lenne szükség, ami Újvidék egy évi költségvetésének a fele, a városvezetők pedig nem hajlandóak ekkora összeg kiadására.

A városházán a 021 kérésére elmondták, szerintük fontos figyelembe venni azt a tendenciát is, hogy egyre kevesebben használják a tömegközlekedést, s ugyanakkor nő a személygépkocsik száma. Mindezt szem előtt tartva idén várhatóan elkészítenek egy 5-10 évre szóló közlekedési stratégiát, amelynek célja, hogy precíz értékelések alapján javaslatokat tegyen a közlekedés fejlesztésére.

A nagyobb európai városok többségében egyébként az olajforradalom idején, amikor rendkívül alacsony volt a nafta ára, felszámolták a villamosokat, de ahogy évről évre növekedni kezdett az olajár, a legtöbb helyen visszaállították a villamosközlekedést.

Újvidéken 1911. szeptember 30-án indult útjára az első villamost, s 1958-ban ugyanezen a napon számolták fel a tömegközlekedésnek ezt a módját. Két egymást a központban keresztező vonalon haladtak a szerelvények.

Az egyik vonalon a Futaki út és az Európa sugárút mostani kereszteződésétől a központon át lehetett eljutni a Kiszácsi utca végéig, a másik vonal pedig a rakparton levő tiszti otthontól szintén a központon át húzódott egészen a vasútállomásig. A villamosközlekedés öt évtizede alatt voltak ugyan más vonalak is, de maga a hálózat soha nem terjedt ki a város többi részeire.

Az idős újvidékiek még emlékeznek arra, hogy régen – mint mondják – a villamos hangjára ébredt a város. „Ez egy teljes őrület, az a nirvána pedig fantasztikus volt. Minden annyira békés volt, kevés autó közlekedett, a villamos egy csoda volt. Reggel öt óráig semmi se történt a városban, nyugalom volt, és az első, amit hallani lehetett, a csengető villamos volt, akkor tudni lehetett, hogy kezdődik a nap. Ki se kellett menni az utcára, mert ez a hang minden házban hallható volt” – idézte emlékeit Miodrag Đukić.

A villamosrendszer felszámolása óta eltelt fél évszázadban már többször gondoltak arra, hogy egy könnyű sínrendszerre lenne szüksége a városnak, s 1991-ben, 1993-ban meg 1998-ban is készültek erre vonatkozó tervek, de soha nem történt semmi konkrét egészen 2010-ig, amikor Igor Pavličić akkori polgármester bejelentette, megkezdik a tervek realizálását, majd 2011-ben több újvidéki szakember ellátogatott Padovába, hogy az ottani villamosrendszert tanulmányozzák, s megismerkedjenek a villamosokat gyártó francia Translor céggel is.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A rendőrség ma fokozottan ellenőrzi a forgalmat. Az ellenőrzés célja, hogy felfedjék az autóbusz- és teherautó-vezetők által elkövetett szabálysértéseket és bűncselekményeket, közölte a szabadkai rendőrigazgatóság. Mint fogalmaztak, az akció során a közlekedési rendőrök ellenőrzik a veszélyes árukat...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 12:29 ]
Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Beolvasás folyamatban