Vajdaság
Továbbra sincsenek új gyanúsítottak az albán pékek elleni támadások ügyében
Betűméret:             

Továbbra sincsenek újabb gyanúsítottak a vajdasági albánok által működtetett üzletek elleni támadások ügyévben, noha a rendőrség tegnap Újvidéken, Versecen és Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) több személyt is hazugságvizsgálatnak vetett alá.

A rendőrség eddig egyetlen személyt állított elő az albánok tulajdonában levő 33 üzlet elleni támadások miatt. A vandálokat feltételezhetően az október 14-én Belgrádban zajló a szerb-albán Eb-selejtezőn történt incidens motiválta az üzletek megrongálására.

„A rendőrség köteles és kész védelmet biztosítani minden szerbiai polgár számára, függetlenül a nemzeti vagy más hovatartozástól. A rendőrség a pékek elleni támadások elkövetőinek azonosításán dolgozik” – jelentette ki tegnap Milorad Veljović szerbiai rendőrfőnök.

A támadások kapcsán a Szerb Pravoszláv Egyház (SPC) bácskai egyházmegyéje tegnap felszólította a lakosságot, különös tekintettel az egyházmegyéhez tartozó hívekre, hogy tartózkodjanak az albánok elleni bárminemű erőszaktól, illetve ítéljék el az ilyen eseteket.

„A muszlim vallású polgártársaink nem felelősek és nem is tehetők felelőssé az albániai nemzettársaik provokatív megnyilvánulásaiért, és elítélendő az életük meg vagyonuk bárminemű veszélyeztetése” – szögezték le a bácskai pravoszláv egyházmegyében.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában az önkormányzati és a helyi közösségi választásokról, a szabadkai és palicsi fejlesztésekről, valamint a szerb-magyar határátkelők munkaidejének bővítési terveiről is beszélt, számolt be róla a pannonrtv.com. Az önkormányzati és helyi közösségi...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 21:41 ]
Beolvasás folyamatban