Vajdaság
Kamerák rögzítették a szabadkai dzsámi elleni támadást
Betűméret:             

A szabadkai dzsámi biztonsági kameráinak felvétele szerint két elkövető hajtotta végre ma hajnalban a melléképületnél a gyújtogatást.

Maglai Jenő polgármester a leghatározottabban elítélte az incidenst, s közölte, a helyi önkormányzat nem fogja tolerálni, hogy Szabadkán bárki is veszélyeztetve érezze magát függetlenül etnikai és vallási hovatartozástól. Meglátása szerint a gyújtogatás szomorú és veszélyes esemény a többnemzetiségű és számos vallási közösségnek otthont adó Szabadkán. Közölte, az utóbbi napokban fokozták az ellenőrzést a veszélyeztetettnek vélt épületek esetében.

„Akár valamelyik szurkolói csapathoz köthető ez az eset, akár nemzeti türelmetlenséghez, mindenképpen határozott üzenettel kell reagálnia az államnak, hogy ilyen esetek nem történhetnek itt Szabadkán” – szögezte le Maglai.

Selmo Dreković szabadkai imám elmondása szerint a biztonsági kamerák rögzítették a garázskapunál történt gyújtogatási esetet. Szavai szerint a felvételen két személy látható. A videóhoz az elkövetők azonosításán dolgozó rendőrség is hozzáférést kap. Az imám elárulta, az incidens idején az emeleten tartózkodott családjával, közvetlenül a garázs feletti helyiségben, de nem sérült meg, s jelenleg nem is érzi magát veszélyeztetve. „Ennek ellenére nem szabad megengedni, hogy az ilyen eseteket úgy kezeljék, mintha mi sem történt volna” – fogalmazott, s kifejtette: a tüzet néhány perc alatt eloltották, majd értesítették a rendőrséget.

Igor Velimirović, a szabadkai rendőrség helyettes vezetője újságíróknak elmondta, a felsőbb ügyészség képviselőjével közösen végezték el a helyszínelést, jelenleg pedig intenzíven dolgoznak az elkövetők azonosításán.

Az esetet a szerbiai iszlám főhatóság, a Mesihat is elítélte, ugyanakkor bejelentették, az eset miatt este Szabadkára látogat Mevlud Dudić mufti, a szerbiai iszlám közösség feje, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az egészségház napját ünnepelték Topolyán. Dr. Hadzsy János a topolyai egészségház névadója 173 évvel ezelőtt, 1851 áprilisában született. 2005 óta ezen a napon ünneplik az egészségügyi intézmény napját. Dr. Illés Csilla, az intézmény igazgatónője az egészségház udvarában található Hadzsy-szobornál...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 12:27 ]
Topoly község önkormányzata ebben az évben támogatást irányzott elő a költségvetésben a civil szervezeteknek és sportegyesületeknek. Összesen 119 benyújtott projektet támogatnak, a teljes keret 34,4 millió dinárt tesz ki. A kultúra területén 55 projekt, összesen 15,5 millió dináros támogatásban részesül, a...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 11:49 ]
A 2024/2025-ös tanévben újabb 20 jogászhallgató nyerheti el a Magyar Nemzeti Tanács által meghirdetett jogászösztöndíjat, írja a pannonrtv.com. A feltételek nem változtak: azok a gólyák igényelhetik, akik még nem rendelkeznek felsőfokú végzettséggel és első alkalommal iratkoznak be valamelyik Szerbiában működő...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 19:10 ]
Beolvasás folyamatban